Hlavní obsah

První fotografie iPadu Mini 2 unikla na internet

Novinky, mif

Na internetu se objevila první fotografie druhé generace počítačového tabletu iPad Mini. Novinka by měla být oficiálně odhalena letos na podzim. Snímek přinesl server Product Reviews, který jej získal od blíže neupřesněného zdroje.

Foto: Product Reviews

První snímek iPadu Mini 2 přinesl server Product Reviews.

Článek

Podle fotografie vychází design iPadu Mini 2 z loňského modelu. Má ale tenčí rámeček okolo displeje. Právě ten by měl doznat jednoho z největších vylepšení, nabídne stejnou úhlopříčku (7,9 "), ale výrazně lepší rozlišení. Konkrétně 2048 x 1536 pixelů místo původních 1024 x 768 obrazových bodů.

Ve výbavě novinky nebudou chybět ani dva fotoaparáty. Na zadní straně bude umístěna kamera s rozlišením 8 MPx a na přední pak 2MPx model. Předchozí generace disponovala rozlišením 5 a 1,2 MPx. Totožná bude nabídka pamětí (16, 32 a 64 GB).

Foto: Apple

iPad Mini

Stejně jako větší bratříček by měl také iPad Mini 2 nabídnout rychlý dvoujádrový procesor A6X s čtyřjádrovou grafikou. Apple však již v současnosti pracuje na novější a zároveň i výkonnější verzi s pořadovým číslem sedm, a tak není jisté, zda nakonec nebude použit modernější čipset.

Zástupci Applu se zatím k iPadu Mini 2 nevyjádřili. To ale není ničím výjimečným, protože firma s logem nakousnutého jablka za žádných okolností neprozrazuje informace o nových produktech před jejich oficiálním představením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám