Hlavní obsah

V Česku se začne prodávat první barevná čtečka e-knih na světě

Společnost PocketBook uvede v červnu na český trh první komerčně dostupnou barevnou čtečku elektronických knih s nasvícením na světě. Ukrajinská společnost výrobek minulý týden představila v Kyjevě a nyní v Praze. Zařízení poprvé nabídne barevný elektronický papír, dosud jsou na trhu pouze čtečky s barevným LCD displejem nebo černobílé čtečky s e-papírem jako je Kindle.

Foto: PocketBook

Color Lux

Článek

Novinka nazývaná Color Lux od PocketBook má stát 6599 korun. Ceny nejprodávanějších čteček na českém trhu se pohybují mezi dvěma a čtyřmi tisíci korunami. Například nejnovější Amazon Kindle 5 se prodává v e-shopech podle Zboží.cz od 2299 korun.

Foto: PocketBook

Color Lux

PocketBook představení nové čtečky označuje za revoluci v elektronickém čtení. "Řada společností se dříve pokoušela představit barevnou čtečku. Většina těchto pokusů skončila ve fázi prototypů. Těší nás, že můžeme představit první skutečně využitelnou a globálně komerčně dostupnou barevnou čtečku elektronických knih na světě," uvedl regionální vedoucí obchodního oddělení společnosti PocketBook Maksym Zheleznyak.

Co je e-papír

Elektronický papír při čtení působí dojmem skutečného papíru, nesvítí do očí a nespotřebovává žádnou energii. Tu potřebuje pouze při překreslení stránky.

Na jedno nabití baterie tak čtečka vydrží až několik měsíců či několik tisíc "otočení" stran. Technologie e-papíru se naopak nehodí pro stále se měnící obraz, jako je například video.

PocketBook Color Lux nabídne uživatelům osmipalcový dotykový displej s 4096 barvami, procesor taktovaný na 800 MHz, 4 GB vestavěné paměti a 256 MB RAM. Kapacita baterie 3000 mAh umožní podle výrobce až 5400 překreslení stránky. Stejně jako poslední řada čteček Kindle 5 nabídne také nasvícení displeje, což umožní čtení ve tmě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám