Hlavní obsah

Levný a malý iPad skutečně existuje, Apple s jeho odhalením vyčkává

Novinky, mif

Fanoušci společnosti Apple očekávali, že firma kromě iPhonu 5 představí v září také menší a levnější verzi počítačového tabletu iPad. To se ale nestalo. Podle serveru ukrainiaphone.com ale novinka skutečně existuje a Apple s jejím odhalením čeká až na příští rok.

Foto: Reuters

Aktuálně se v obchodech prodává třetí generace iPadu. Novinka by se jí vzhledem měla velice podobat.

Článek

Jako důkaz existence iPadu Mini server zveřejnil fotografie různých dílů chystané novinky. Kromě zadního a předního krytu také displej. Všechny součástky údajně autoři získali od samotných dodavatelů Applu.

iPad Mini by měl mít displej s úhlopříčkou 7,85 palce. Bývalý šéf a jeden ze spoluzakladatelů Applu Steve Jobs přitom vždy tablety s menší úhlopříčkou odmítal. Podle některých analytiků ale jablečný výrobce nemá s ohledem na stále úspěšnější konkurenci na výběr. [celá zpráva]

Foto: Ukrainiaphone.com

Zadní kryt iPadu Mini

Informace o existenci iPadu Mini už potvrdil šéfredaktor serveru iMore René Ritchie, který zároveň konstatoval, že novinka bude velice levná. „Podle našich zdrojů bude cena novinky nastavena agresivně nízko, stejně jako to Apple udělal se svým MP3 přehrávačem v roce 2004 – nenechá naprosto žádný prostor pro konkurenci,“ konstatoval Ritchie.

Společnost Apple zatím informace o novém iPadu Mini nijak nekomentovala. To ale není ničím výjimečným, protože zástupci firmy za žádných okolností neprozrazují informace o nových produktech před jejich oficiálním představením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám