Hlavní obsah

Odolná klávesnice od Logitechu dokáže pracovat i pod vodou

Novinky, mif

Prach, nečistoty a hlavně tekutiny - to jsou největší nepřátelé počítačových komponent. Vyzrát na ně se snaží společnost Logitech s novou klávesnicí Washable K310, která patří mezi nejodolnější modely na trhu. Pracovat s ní je možné dokonce i pod vodou.

Foto: Logitech

Washable Keyboard K310

Článek

„Všichni jsme zažili onen okamžik zděšení – následovaný panikou – kdy se nám na celou klávesnici vylije šálek kávy nebo minerálka. Právě proto společnost Logitech vytvořila omyvatelnou klávesnici Logitech Washable Keyboard K310,“ uvedla Sophie Le Guen, ředitelka divize myší a klávesnic ve společnosti Logitech.

Foto: Logitech

Washable Keyboard K310

Podle ní se novinka snadno čistí a i vysychá. Je ji totiž možné jednoduše ponořit pod vodu až do hloubky 30 centimetrů a je možné ji mýt kartáčkem i houbičkou. Na zadní straně má pak klávesnice odtokové otvory, kudy se všechna voda dostane rychle pryč.

Foto: Logitech

Washable Keyboard K310

Jediné, na co je při mytí nutné dávat pozor je USB port, prostřednictvím kterého se periferie připojuje k počítači nebo notebooku. Konektor je jedinou částí, která se nesmí namočit. I proto Logitech nedoporučuje Washable Keyboard K310 mýt v myčce nádobí.

Foto: Logitech

Washable Keyboard K310

V ostatních parametrech se novinka nijak výrazně neliší od ostatních klávesnic. QWERTY rozlišení jednotlivých kláves doplňuje numerický blok a dvanáct multimediálních tlačítek podél horního okraje klávesnice. Popis jednotlivých tlačítek byl vytvořen laserem, aby vydržel mytí i psaní bez jakékoliv újmy. Obyčejné polepy, kterými jsou zpravidla vybaveny levnější modely, by se totiž při mytí mohly poškodit.

Washable Keyboard K310 se bude prodávat v černé barvě s bílými klávesami za cenu 1250 korun. Dostupná by v tuzemských obchodech měla být letos v říjnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám