Hlavní obsah

Apple zkrátil čekací dobu na extrémně tenký notebook se vzhledem iPadu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple začala v červnu prodávat svůj nový MacBook Pro, který technicky i designem vychází z počítačového tabletu iPad. Tehdy tuzemští zájemci museli na objednaný přístroj čekat až tři týdny. České zastoupení amerického počítačového giganta nyní čekací dobu zkrátilo na pět až sedm dní.

MacBook ProVideo: www.apple.com

 
Článek

Zákazníci mohou vybírat mezi dvěma výkonnostními verzemi. V základní konfiguraci s cenou 58 490 Kč disponuje novinka procesorem Intel Core i7 s frekvencí 2,3 GHz, který díky technologii Turbo Boost dokáže pracovat na frekvenci až 3,3 GHz. K dispozici je 8 GB operační paměti a 256GB SSD disk pro uložení dat.

Integrován je grafický čip Intel HD 4000. V případě potřeby vyššího výkonu se ale automaticky aktivuje dedikovaná herní grafika nVidia GeForce GT 650M s 1 GB paměti typu GDDR5.

Foto: Apple

Nový MacBook Pro

Výkonnější varianta má procesor Intel Core i7 taktovaný na 2,6 GHz (3,6 GHz Turbo Boost) a 512GB SSD disk. V ostatních parametrech je přístroj zcela totožný, a to včetně sedmihodinové výdrže baterie. Tuto variantu MacBooku Pro si Apple cení na 74 990 Kč.

Po designové stránce přístroj skutečně vypadá jako iPad, který má však k sobě navíc připojenou klávesnici. Právě 15,4palcový displej je jednou z největších předností novinky – má totiž úctyhodné rozlišení 2880 x 1800 obrazových bodů. Disponují jím obě hardwarové konfigurace MacBooku Pro.

Foto: Apple

Nový MacBook Pro vychází z třetí generace počítačového tabletu iPad

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám