Hlavní obsah

HTC má první chytré telefony s novými Windows

Novinky, Tomáš Hort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost HTC na začátku měsíce v Londýně oficiálně představila své první dva telefony s operačním systémem Windows Phone 7 Mango, které nyní ukazuje široké veřejnosti na probíhajícím veletrhu IFA 2011 v Berlíně. HTC Titan a HTC Radar nemají žádné velké vzhledové inovace, ale zejména druhý jmenovaný v bílé barvě je velmi pěkný.

Článek

Mobilní telefony s operačním systémem Windows Phone 7 jsme již mohli vidět v minulém roce, avšak ty nezaznamenaly větších úspěchů. Nyní přicházejí nové modely s vylepšenou verzí tohoto operačního systému, která dostala název Mango a označuje se také jako Windows Phone 7.5.

HTC 1. června oficiálně představilo své nové modely Titan a Radar, které na nových Windows Phone 7 Mango běží. A hned následující den si už telefony mohli prohlížet návštěvníci největšího evropského veletrhu spotřební elektroniky IFA 2011 v Berlíně.

HTC Titan je nástupcem HTC HD7, který běžel právě na starší verzi mobilních Windows 7. Jedná se o větší smartphone s úhlopříčkou displeje 11,9 centimetru (4,7"), který používá technologii Super LCD. Jeho rozlišení je WVGA, což znamená 800 x 480 bodů.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

HTC Titan na výstavě IFA 2011

Nový operační systém bude pohánět jednojádrový procesor Qualcomm Snapdragon o frekvenci 1,5 GHz. Vybaven bude také grafickým čipem Adreno 205 a 512MB operační pamětí, což není mnoho, ale novým Windows Mango zřejmě stačí. Interní uživatelská paměť je 16 GB.

V zadní části telefonu, kterou si můžete prohlédnout v galerii článku, je osazen 8MPix fotoaparát s duální LED diodou. Videa umí nový model nahrávat v HD rozlišení 720p. Ač je telefon plošně velký, jeho šířka je pouhých 9,9 milimetru při váze 160 gramů. Ve vybavení nechybí Wi-Fi, A-GPS ani Bluetooth. Z konektorů potěší microHDMI.

HTC Radar - bílý krasavec

Druhým nově představeným modelem je HTC Radar. Jedná se o menší dotykový telefon s displejem o velikosti 3,8 palce (9,6 centimetru), který však má stejné rozlišení jako Titan 800 x 480 bodů a je také vyroben technologií Super LCD.

Hardwarové vybavení je až na 1GHz procesor Snapdragon stejné jako u Titanu. Interní paměť je 8GB. Připojení je možné přes Wi-Fi i Bluetooth, konektor microHDMI však u tohoto modelu nenajdeme. Fotoaparát má rozlišení 5Mpix a má k sobě na přisvícení jednu LED diodu.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

HTC Radar na výstavě IFA 2011

Oproti Titanu je HTC Radar elegantnějším a vybavením mírně odlehčeným modelem. Jeho šířka je však o jeden milimetr větší než u Titanu, tedy 10,9 mm. Váha je 137 gramů. Vyrábět se bude ve dvou barvách - bílé a stříbrné.

Obě novinky budou dostupné v průběhu října. Na jejich ceny si ještě budeme muset počkat, oznámeny zatím nebyly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám