Hlavní obsah

Pohybový senzor od Asusu dovolí ovládat přehrávač gesty

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Asus na veletrhu CeBit představila zajímavé zařízení s názvem WAVI Xtion. To dokáže bezdrátově přenášet multimédia ve vysokém rozlišení z počítače do velkoplošné televize. Součástí celého systému je i speciální pohybový senzor, který umožňuje ovládat přehrávání pouhými gesty.

Foto: Novinky

Asus WAVI Xtion

Článek

Zařízení Asus WAVI Xtion se k televizoru i počítači připojuje pomocí rozhraní HDMI. Bezdrátový přenos obrazu je poté zprostředkován pomocí technologie WHDI, která pracuje na frekvenci 5 GHz. Pro bezproblémový přenos signálu by od sebe obě zařízení neměla být vzdálena více než 25 metrů.

Foto: Novinky

Asus WAVI Xtion

Takto připojený počítač navíc nemusíte ovládat klávesnicí ani myší, využít k tomu můžete pohybový senzor Asus Xtion, který je součástí celého systému. Senzor umožňuje díky dvěma infračerveným čidlům a citlivému mikrofonu snímat pohyb člověka před televizí a pomocí jeho gest ovládat přehrávání videa či prohlížení fotografií, nebo jej dokonce dokáže přenést do hry.

Například v akční hře hráč máchne pěstí proti obrazovce, čidla přenesou úder do hry, ve které zasáhne virtuálního soupeře. Z výčtu funkcí je tedy patrné, že pohybový senzor je velice podobný Kinectu od Microsoftu. Ten je však určen výhradně pro herní konzoli Xbox 360. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Asus Xtion Pro

„Technologie přirozené interakce a intuitivní ovládání gesty je správná cesta pro ovládání všech zařízení. Jsme přesvědčeni, že naše řešení představují budoucnost interakce uživatelů se spotřební elektronikou a pomohou prolomit bariéry, které stále mnoho lidí vůči moderním technologiím pociťuje,“ uvedl ředitel firmy PrimeSense Inon Beracha. Jeho firma se spolu se společností Asus podílela na výrobě novinky.

Sada Asus WAVI Xtion, obsahující přístroj pro bezdrátový přenos obrazu a první pohybový senzor pro osobní počítače, se začne prodávat letos v květnu. Jeho cena zatím nebyla stanovena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám