Hlavní obsah

HP prý nebude vyrábět konkurenci iPadu kvůli nárokům Windows 7

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Hewlett Packard prý nezahájí výrobu svého nového počítačového tabletu HP Slate, který měl být jednou z největších konkurencí pro populární iPad od Apple. Informoval o tom zahraniční IT server Tech Crunch. Hewlett Packard se prozatím k informaci nevyjádřil.

Foto: Novinky

HP Slate

Článek

Hlavním problémem má být spotřeba celého systému. HP Slate je totiž kvůli minimálním hardwarovým nárokům Windows 7 vybaven procesorem Intel Atom s frekvencí 1,6 GHz. Kvůli němu vydrží tablet pracovat na baterii pouhých pět hodin.

iPad je ale vybaven méně výkonným procesorem, díky čemuž však dokáže přístroj pracovat bez elektrické zásuvky bez přestání klidně i deset hodin. „HP se proto nejspíše bojí, že by se svým přístrojem na trhu neuspěl,“ uvedl Michael Arrington z Tech Crunch.

Foto: Novinky

HP Slate

Pokud se spekulace o ukončení projektu HP Slate potvrdí, neznamená to, že Hewlett Packard přestane počítačové tablety zcela vyrábět. Plně by stačilo, kdyby osadil přístroj méně výkonným procesorem a vybavil je jiným operačním systémem.

iPadu se v tuto chvíli snaží konkurovat i další výrobci, jako je Lenovo nebo Dell. [celá zpráva]

Co umí HP Slate?
Prototyp zařízení HP Slate představil poprvé šéf Microsoftu Steve Ballmer letos na veletrhu CES v Las Vegas. Novinka je vybavena procesorem Intel Atom s frekvencí 1,6 GHz, iPad je přitom vybaven pouze 1GHz procesorem.Jeho výhodou jsou také menší rozměry a širokoúhlý displej s rozlišením 1024 x 600 obrazových bodů. HP Slate navíc podporuje video ve vysokém rozlišení, jednoduše jej můžete připojit k televizoru prostřednictvím HDMI konektoru. V jeho výbavě nechybí ani USB port, vestavěná čtečka paměťových karet a webkamera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám