Hlavní obsah

Lenovo varovalo před vadnými bateriemi ve svých noteboocích

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z největších výrobců notebooků společnost Lenovo vydala zprávu, ve které varuje své zákazníky před vadnými bateriemi ve svých laptopech Thinkpad řady R a X. Baterie pro spotřebitele nepředstavují žádné bezpečnostní riziko, přesto je bude firma zdarma vyměňovat. Upozornil na to zahraniční IT server Xbit Laboratories.

Foto: Novinky

Vadné baterie se objevují u notebooků Lenovo Thinkpad řady R a X.

Článek

Podle serveru Xbit Laboratories společnost Lenovo na vadné baterie upozornily množící se stížnosti od uživatelů, kterým začal hlásit chyby takzvaný Power Manager (software společnosti Lenovo, který hlídá energetickou správu notebooku - pozn. red.).

Foto: Novinky

Chybová hláška programu Power Manager

Problém s bateriemi naštěstí nesouvisí s přehříváním, nebo dokonce hořením a explozemi, jako tomu bylo v roce 2006. Tehdy musely firmy Dell, Apple, Lenovo, Toshiba kvůli přehřívání vyměnit v laptopech více než osm miliónů baterií vyrobených firmou Sony. [celá zpráva]

U baterií v noteboocích Lenovo dochází k problému, že je po čase není možné po vybití opětovně nabít. Proto výrobce vydal seznam baterií, které mohou být postiženy. 

Seznam vadných baterií
Řada notebookůSériové číslo baterie
ThinkPad R60, R61, T60, T6142T4546, 42T4566, 92P1141
ThinkPad X60, X6142T4550, 42T4567, 42T4568, 92P1169, 92P1173, 93P5028, 93P5030

Aby si lidé byli jistí, že mají nárok na bezplatnou výměnu baterie kvůli defektu, vytvořil výrobce speciální program pro diagnostiku baterie. Pokud aplikace zjistí, že je baterie vadná z výroby, automaticky otevře internetovou stránku, kde bude možné požádat o výměnu. Program naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám