Hlavní obsah

Nová technologie Intelu pro lepší zabezpečení umí sama zavolat o pomoc

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Intel představila třetí generaci sady technologií Intel vPro, určenou pro stolní počítače. Tu ocení především malé a střední firmy. Nová technologie je postavena na dvoujádrových a čtyřjádrových procesorech Intel Core 2 a nové čipové sadě Q45 Express. Zajímavá je například funkce, kdy počítač sám upozorní IT specialistu na hrozící nebezpečí.

Foto: Novinky

Technologie Intel vPro

Článek

Hlavním přínosem nové technologie Intel vPro je krom vyššího výkonu také množství nových funkcí, kdy například počítač pomocí funkce Remote Alert (Vzdálené upozornění) dokáže sám „zavolat“ IT specialistovi o pomoc, pokud některý z parametrů překročí stanovené hodnoty. A to i v případě, že je počítač vypnutý.

Pomocí funkce Remote Scheduled Maintenance (Plánovaná vzdálená údržba) mohou administrátoři počítačových sítí nastavit počítače tak, aby se pravidelně automaticky připojovaly k programu pro správu IT a udržovaly si tak optimální výkon.

Fast Call for Help (Rychlé volání o pomoc) je název funkce, která umožňuje uživatelům přivolat pomoc prostřednictvím mimopásmového připojení. Stačí zadat určitou kombinaci kláves, která funguje i v případě kolapsu počítače následkem závady pevného disku nebo havárie operačního systému.

Pro zvýšení bezpečnosti je určen Access Monitor (Monitorování přístupu), který provádí zabezpečené sledování činnosti na jednotlivých počítačích. Tím se snižuje riziko narušení bezpečnosti zevnitř firmy.

Pro využití nové technologie musí počítačová sestava disponovat procesorem Core 2, základní deskou s čipovou sadou Q45 Express, gigabitovou síťovou kartou Intel 82567LM a technologií Intel Active Management 5.0.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám