Hlavní obsah

Hi-tech do auta i kapsy: navigátor Strada s dotykovým displejem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Panasonic uvedl na český trh přenosnou navigaci Strada CN-GP50N. Systém může zároveň fungovat jako Bluetooth hands free sada nebo prohlížeč digitálních fotografií. Strada má v současné době největší širokoúhlý dotykový displej na trhu s úhlopříčkou 12,5 cm.

Článek

Systém obsahuje mapy 37 evropských zemí. Informace uložené v databázi zahrnují 1 300 000 destinací po celé Evropě, tematicky rozdělených do různých kategorií včetně hotelů, parkovišť, čerpacích stanic a restaurací.

Přístroj o rozměrech 128 x 84 x 30 mm napájí integrovaná baterie s vydrží až 4 hodiny provozu. Přístroj je kompletně lokalizován, takže akustická navigace i menu jsou v češtině.

:. Mapy lze snadno aktualizovat z paměťové karty SD nebo lze k přenosu aktuálních dat z počítače použít standardní USB připojení.

Strada podporuje telefony vybavené technologií Bluetooth. Navigační jednotku lze používat jako hands-free sadu. Kromě toho jsou k dispozici ještě dvě další užitečné funkce - kopírování telefonního seznamu z mobilního telefonu do navigace a přímé vytáčení na čísla bodů zájmů, která jsou uložena v databázi pro jednotlivé destinace.

Podle Panasoniku navigační systém průběžně monitoruje dopravní zácpy, práci na silnici a zpravodajství o počasí. V případě, že se na zvolené trase objeví problém, zobrazí se v odpovídajícím místě ikonka a navigační systém pohotově navrhne alternativní trasu. Přístroj také monitoruje aktuální rychlost vozidla. Pokud překračuje povolený limit, upozorní na to řidiče akustickým signálem a ikonou na displeji.

V ČR by se Strada měla objevit na podzim. Peněženky zatíží asi 11 500 korunami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám