Hlavní obsah

LCD byla vyléčena. Jsou čitelná i v poledním slunci

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemoc plochých LCD displejů, kvůli níž byly venku obtížně čitelné, se zdá být jednou provždy vyléčena. Kuchaři společnosti General Dynamics uvedli počátkem června řadu inovovaných displejů, které s přímým sluncem a odlesky bojují řadou polarizačních filtrů.

Článek

Problémům s čitelností plochých panelů na přímém slunci výrobci většinou vzdorovali zvýšeným jasem. Toto řešení si však vybírá velkou daň na výdrži bateriového článku a s notebooky s dostatečně podsvíceným displejem se proto v terénu nedá příliš dlouho pracovat. Nehledě na to, že vysoký jas také "maže" kontrast a barevnou saturaci.

:. Porovnání čitelnosti DynaVue displeje (vlevo) a klasického panelu (vpravo) na přímém slunci. Foto: Itronics

General Dynamics, přesněji řečeno firemní divize Itronics, představila sadu polarizačních technologií a vrstev DynaVue, které snižují odrazivost LCD. Míra odrazivosti venkovního světla u klasických panelů dosahuje 20 procent a je hlavním viníkem jejich nečitelnosti v terénu.

Technologie DynaVue bude součástí dotykových plochých panelů. Podle Itronicsu dokonce vyhovuje armádnímu standardu pro čitelnost displejů v různých světelných podmínkách. Uplatnit se tak má například v pilotních kabinách.

Cena odolných notebooků GoBook od General Dynamics s technologií DynaVue nebyla zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám