Hlavní obsah

Microsoft: Apple iPhone nemá šanci být trhákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho očekávaný produkt Apple iPhone nemá podle šéfa Microsoftu Steva Ballmera žádnou šanci proniknout mezi nejoblíbenější typy mobilních telefonů. Microsoft se odvolává na studii analytické společnosti Markitecture, podle níž bude zájem lidí o iPhone velmi malý.

Článek

Analytici z Markitecture uvedli, že je sice povědomí veřejnosti o mobilu iPhone poměrně velké, ovšem většina lidí, co o iPhonu něco ví, si jej koupit nechce.

Markitecture provedla průzkum mezi 1300 lidmi, kteří vlastní mobilní telefon a platí za něj měsíčně paušál. Z nich 77 procent přibližně vědělo, co je iPhone, 44 procent bylo s tímto mobilem velmi dobře obeznámeno.

Avšak jen asi šest procent uživatelů dobře obeznámených s iPhonem uvedlo, že si jej po uvedení na trh do roka koupí. Dvě třetiny z nich řekly, že jej nechtějí a o jeho koupi ani neuvažují.

Jedním z důvodů, proč lidé odmítají iPhone, je jeho extrémně vysoká cena. Zpočátku má mobil stát od 500 do 600 dolarů. Lidem se také nelíbí, že jej zprvu nabídne pouze jeden operátor (americký Cingular).

"Není žádná šance, že by iPhone získal významný tržní podíl. Žádná šance. Jedná se totiž o přístroj za 500 dolarů," uvedl šéf Microsoftu Steve Ballmer v rozhovoru pro deník USA Today.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám