Hlavní obsah

Stopa lebky od Intelu míří za technomaniaky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce mikroprocesorů Intel chce uchvátit příznivce moderních technologií platformou "Skulltrail". Systém na její bázi nabídne uživateli výkon osmi procesorových jader.

Článek

Intel je zatím velmi skoupý na informace, které by se týkaly platformy Skulltrail. Zatím je zřejmé pouze to, že se systém objeví na trhu koncem tohoto roku a bude pracovat se dvěma čtyřjádrovými mikroprocesory architektury Intel Core 2 Quad.

Není jasné, zda bude nová základní deska pro dva mikročipy podporovat patice LGA775 a paměťové moduly DDR2, či půjde o upravenou sadu LGA771 s podporou FB-DIMM modulů.

Skulltrail podporuje čtyři PCI Express sloty, umožní tedy zapojit více grafických karet současně. Nová platforma by se na trhu mohl objevit již koncem tohoto roku.

Intel hodlá novou platformou konkurovat řešení od AMD Quad FX. V rámci Quad FX prodává AMD zatím pouze dvoujádrové čipy (quadcore se objeví později) ze série Athlon 64 FX, přičemž se touto dvojicí osazuje základní deska se dvěmi paticemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám