Hlavní obsah

Bezdrátová nabíječka pro iPody, notebooky či mobily funguje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále více lidí používá několik mobilních telefonů, v uchu se jim zabydlelo modrozubé bezdrátové sluchátko, pod paží laptop, v kapsách kapesní počítač a hudební přehrávač. Otázka však je, jak tyto elektronické pomůcky každodenního života co nejrychleji a pokud možno bez námahy nabíjet? Řešením má být pracovní stůl, který všechnu elektroniku po položení na speciální desku sám bezdrátově dobije.

Článek

Vynález představil výrobce nábytku Herman Miller a technologická firma Fulton Innovation. Jejich kancelářský stůl pracuje s elektronickým systémem "eCoupled".

Elektronické pomocníky pak stačí na tento stůl pouze položit a systém se už sám postará o jeho dobití, které probíhá bezdrátově. Technologie na bázi magnetického pole dokonce dokáže automaticky zjistit, jaké napětí je pro ten či onen přístroj vhodné.

Podle analytiků je systém velmi propracovaný a může uživatelům v budoucnosti ušetřit nemalé finanční prostředky.

Průměrná cena nabíječky se totiž pohybuje v rozmezí několika set korun, pokud je uživatel vybaven více přenosnými přístroji, jdou náklady za adaptéry do nemalých částek.

Společnost Herman Miller nicméně odmítla říci, kdy pracovní desky s technologií eCoupled uvede na trh. Rovněž tak nepřiblížila jejich cenu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám