Hlavní obsah

Nejtenčí LCD panel světa je užší než kreditní karta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung představil LCD displej s tloušťkou pouhých 0,82 milimetrů. Podle firmy se tak jedná o vůbec nejtenčí plochý panel světa, který se "schová" za kreditku.

Článek

Prototyp, který nalezne domov hlavně v mobilních zařízeních, nabízí rozlišení standardu QVGA (240 × 320 obrazových bodů), kontrast 500:1, úroveň jasu je rovna 300 cd na m2.

Nový panel je o 0,07 milimetrů tenčí než předešlý výrobek, který se dříve pyšnil titulem nejužší LCD světa. Samsung dodal, že souběžně s moderním LCD vyvinul také speciální technologii "i-Lens", která slouží k zapouzdření LCD.

i-Lens chrání velmi tenký LCD panel před poškrábáním, otřesům a usnadňuje jeho čtení na přímém světle.

"Výrobci dnešních nejtenčích mobilních telefonů budou moci díky novému LCD a technologii i-Lens ubrat dalších 1,4 mm až 2,4 mm z jejich tloušťky," uvedla firma.

LCD s tloušťkou 0,82 milimetrů se objeví na trhu ve druhé polovině příštího roku. Jeho velikosti by se měly pohybovat na úrovni 2,1" a 2,2" (uhlopříčka 5,33 cm, resp. 5,6 cm).  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám