Hlavní obsah

Zloději vyřadili služby UPC v Praze a středních Čechách na 19 hodin

Novinky, Miloslav Fišer

V pražských Letňanech ve středu neznámí pachatelé ukradli optický kabel společnosti UPC, kterým jsou rozváděny všechny služby této firmy mezi klienty. Tím na 19 hodin odřízli lidi na Praze 9, v Neratovicích a Kralupech nad Vltavou od internetu, telefonu i televize. Novinkám to potvrdil mluvčí UPC František Malina.

Článek

„Výpadek jsme zaznamenali okolo 13. hodiny ve středu. Na místo vyrazili ihned naši technici, kteří přišli na to, že došlo k přerušení optického kabelu. Závadu tedy s největší pravděpodobností způsobili zloději," řekl Novinkám mluvčí UPC.

Podle něj začali přivolaní technici okamžitě s opravou. „Služby UPC měli klienti opět dostupné před osmou hodinou ranní ve čtvrtek,“ dodal Malina s tím, že s celou záležitostí se již UPC obrátilo na policii.

Za výpadek mohou klienti požadovat adekvátní finanční náhradu. Se žádostí se musí obrátit na klientské centrum UPC.

Výpadky postihly ve středu také O2

Problémy se službami měla od středečního dopoledne do večera také Telefónica O2 v Praze, Středočeském a Plzeňském kraji.

Na vině byla porucha jedné z ústředen, způsobila ji chyba v počítačovém programu. Na vyřešení problému pracovali technici celý den. Během večera byla většina problémů odstraněna. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám