Hlavní obsah

Zakladatel největšího serveru pro sdílení dat chystá revoluční službu Megabox

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spekulace o nové hudební službě Megabox, za kterou stojí zakladatel kontroverzního webu Megaupload Kim Schmitz řečený Kim Dotcom, kolují internetem od loňského roku, kdy unikly na internet první snímky její testovací verze. Dotcom nyní zveřejnil oficiálně její první snímek. Megabox by podle něj měl v hudebním světě způsobit revoluci, uvedl server Torrent Freak.

Foto: Kim Dotcom

Podobu služby Megabox zveřejnil Kim Dotcom na Instagramu.

Článek

„Hlavní hudební vydavatelé si mysleli, že Megabox je mrtvý. Umělci se ale radují. On totiž přijde a uchvátí vás,“ uvedl Dotcom na sociální síti Twitter bezprostředně po zveřejnění prvního snímku služby Megabox.

Hudební byznys by měl Megabox zcela změnit především proto, že autoři budou moci posluchačům nabídnout hudbu napřímo, bez hudebních vydavatelství. Jednoduše ji budou distribuovat prostřednictvím nové služby a sami si nechají 90 % zisku, zbytek by měl jít do kapes Dotcoma.

Foto: Profimedia.cz

Kim Dotcom

Tento způsob distribuce by se měl pozitivně promítnout i do koncových cen pro zákazníky. Žádné konkrétní příklady a další informace o projektu ale zatím nejsou známy. Jisté tak ani není, kdy přesně by měla být služba spuštěna.

První zmínky o Megaboxu se na internetu objevily jen měsíc před zátahem na službu Megaupload. Internetem tak často kolují spekulace, že zátah na tento server se konal kvůli tlaku ze stran amerických vydavatelství právě kvůli chystané hudební službě. To se ale zatím nepodařilo nikomu prokázat.

Server Megaupload.com, který patřil mezi 15 nejnavštěvovanějších webů na světě, nechala americká justice na konci ledna zavřít kvůli tomu, že porušuje zákony o ochraně duševního vlastnictví. Provozovatelé služby prý svým počínáním způsobili majitelům autorských práv škodu za půl miliardy dolarů. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám