Hlavní obsah

Za hrozbou zavraždění Obamy na Facebooku stálo dítě

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na stránkách internetové sociální sítě Facebook se v pondělí objevila anketa, v níž měli lidé odpovídat, zda by měl být prezident Barack Obama zavražděn. Případem se ihned začala zabývat americká tajná služba. Ta zjistila, že za nebezpečným internetovým průzkumem stálo dítě. Uvedl to server NDTV.com s odvoláním na agenturu AP.

Článek

Průzkum se na webu objevil v sobotu, přičemž stažen byl v pondělí, kdy na něj byli upozorněni administrátoři sítě. Uživatelé měli odpovídat na otázku: „Měl by být Oba zabit?“. Lidé poté mohli vybírat z možností, 'ano', 'možná', 'ne', či 'ano, pokud omezí mou zdravotní péči'.

Mluvčí tajné služby Edwin Donovan potvrdil, že dítě ani jeho rodiče nebyli kvůli nevhodné internetové anketě obviněni z trestného činu. „S dítětem i rodiči jsme se sešli a zjistili jsme, že prezidentu Obamovi od nich rozhodně žádné nebezpečí nehrozí,“ řekl Donovan s tím, že identitu dítěte nebude uveřejňovat.

„Stejně jako je tomu skoro vždycky, na nebezpečnost ankety nás upozornili naši uživatelé. Bezprostředně po obdržení stížnosti jsme ji zablokovali, stejně jako účet jedince, který ji vytvořil,“ řekl již v pondělí mluvčí Facebooku Barry Schnitt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám