Hlavní obsah

World Cyber Games 2008 – známe první účastníky finále

Novinky, Miloslav Fišer, Jakub Trulík

V pražských Čestlicích se o víkendu uskutečnil první offline turnaj česko-slovenské kvalifikace turnaje World Cyber Games. Hráči ve čtyřech hrách bojovali o postup do Národního finále. Dozvěděli jsme se tak jména postupujících hráčů, kteří si to v září rozdají o letenky do Německa na světové finále.

Článek

Domácí kvalifikace je rozdělena na online a offline část, nejlepší hráči online části si to v sobotu 2.8. v prodejně Electro World Praha-Čestlice rozdali o postup do Národního finále. Hlavním tahákem byla nesmrtelná strategie Starcraft: Broodwar, která opět ukázala, proč ji mnozí považují za nejlepší soutěžní hru vůbec.

Vyrovnané souboje na ostří nože rozhodovaly maličkosti, ve velmi dobré formě se představil zejména vítěz - Tomáš „PredY“ Pospíšil. Pěkné výkony jsme viděli i v konzolových hrách Project Gotham Racing 4 a Guitar Hero 3 – účastníci příštích kvalifikací určitě mají proč trénovat.

World Cyber Games (WCG)

Turnaj World Cyber Games je nejvýznamnější světovou událostí v oblasti kompetitivního hraní počítačových her, každoročně se do něj zapojí hráči z více než 70 zemí světa, aby bojovali o odměny v řádu statisíců dolarů.

Stejně jako v loňském roce se u nás koná společná kvalifikace pro Českou republiku a Slovensko, nejlepší hráči v 10 soutěžních hrách si zajistí postup do světového finále v Německu.

Seriál offline turnajů se nyní stěhuje na Slovensko, konkrétně do Trnavy, kde se v sobotu 9.8. uskuteční další kvalifikace. Čeští hráči budou mít opět možnost si zahrát o postup do Národního finále v sobotu 16.8. v Praze, kde se bude hrát FIFA 08 a Warcraft III: Frozen Throne. Samotná Národní finále jsou na programu 20. září (Praha) a 27. září (Bratislava). 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám