Hlavní obsah

Virus skáče z osobního na kapesní počítač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O novém počítačovém viru, který se umí sám poslat z osobního na kapesní počítač, informovala koncem února skupina bezpečnostních odborníků z organizace Mobile Antivirus Researchers Association (MARA). Virový kód pojmenovali experti jako "Crossover".

Článek

"Crossover" se k organizaci dostal prostřednictvím anonymní zprávy. Zhoubný kód je zatím ve fázi jakéhosi návrhu a není tak nebezpečím pro uživatele osobních a kapesních počítačů, uvedla organizace v tiskové zprávě.

"Crossover je však prvním virem, který je schopen infikovat stolní počítač s Windows a PDA se systémem Windows Mobile for Pocket PC," varovala MARA.

Virus po svém spuštění ověřuje v jakém prostředí běží - zda v osobním nebo kapesním počítači. Jestliže zjistí, že se nalézá na stolním PC, pak čeká na dobu, kdy jeho uživatel spustí synchronizační software Microsoft ActiveSync.

Ten slouží k výměně souborů mezi PDA a stolním počítačem. Pomocí programu Microsoft ActiveSync se vir snaží přenést do PDA. Pokud se mu to podaří, pak vzápětí smaže v přístroji obsah složky "Mé dokumenty" a spouští se pak při každém startu přístroje.

Před několika měsíci byl objeven také počítačový vir, který se uměl přenést z chytrého mobilního telefonu do stolního PC. [celá zpráva]  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám