Hlavní obsah

Virus napadající mobily vybavené OS Symbian se stále šíří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Virus Commwarrior, který napadá mobilní telefony, se objevil také v Itálii. Podle společnosti F-Secure se za poslední tři týdny jedná už o třetí oblast, kde se vyskytl. Dříve byl objeven v Indii a Ománu, uvedla firma v pondělí.

Článek

První zprávy o výskytu viru Commwarrior přišly z Irska. Aplikace se šíří pomocí MMS zpráv a Bluetooth rozhraní. Napadá pouze přístroje vybavené operačním systémem Symbian [celá zpráva]. Zprávy obsahující virus se nejčastěji maskují za bezpečnostní záplatu OS Symbian.

Anketa
Máte obavu z rychlého rozšíření virů napadajících pokročilé mobilní telefony? Hlasujte v anketě uvedené pod článkem.

"Vůbec nezáleží na tom, že virus Commwarrior je znám již od března - neustále se totiž šíří," popsala nepokojivou situaci F-Secure.

Experti před Commwarriorem neustále varují, i když do dnešní doby nenapadl více než 50 mobilních přístrojů.

"Lidé jsou tuze zvědavi na to, co jim v MMS zprávě přišlo a tak bezhlavě instalují vše, co se k nim dostane. Na svých telefonech navíc nemají žádný antivirový software," uvedla v pondělí společnost F-Secure.

Anketa

Máte obavu z rychlého rozšíření virů napadajících pokročilé mobilní telefony?
Ano
55,6 %
Ne
44,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 169 čtenářů.

Reklama

Související články

Virus napadl mobilní telefony

První mobilní červ napadl telefony v Americe. Šíří se prostřednictvím Bluetooth rozhraní a je schopen zasáhnout jak systém Symbian, tak Windows Mobile. Mezi...

Mobilní telefony byly napadeny zákeřným virem

Nový programový kód je mnohem nebezpečnější než starší relativně neškodný Cabir. Virus se šíří pomocí MMS zpráv a napadá systém Symbian Series 60, uvedla...

Výběr článků

Načítám