Hlavní obsah

Virtuální pozemek se prodal za 54,6 milionu korun

Londýn

Virtuální pozemek v internetovém světě Decentraland se prodal za kryptoměnu v rekordní hodnotě 2,4 milionu USD (54,6 milionu Kč). Oznámil to kupující kryptoinvestor Tokens.com a Decentraland.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální pozemek s nemovitostí se prodal za 2,4 milionu dolarůVideo: Reuters

 
Článek

Decentraland je onlinové prostředí nazývané také metaverzum, kde si uživatelé mohou kupovat pozemky, navštěvovat budovy, procházet se a setkávat s lidmi jako avataři. Obliba takových prostředí v letošním roce prudce vzrostla, protože pandemie způsobila, že lidé tráví více času na internetu. Zájem o ně navíc podpořil minulý měsíc Facebook, který změnil svůj název na Meta, což má odrážet jeho zaměření na vývoj produktů virtuální reality pro metaverza.

Decentraland je specifickým typem metaverza, který využívá technologii blockchain. Pozemky a další předměty v Decentralandu se prodávají ve formě nezaměnitelných tokenů (Non-Fungible Tokens, NFT), což je druh kryptoaktiv. Kryptoměnoví nadšenci zde „nakupují pozemky“ jako spekulativní investici za místní kryptoměnu MANA.

Salvador by neměl používat bitcoin jako zákonné platidlo, burcoval MMF

Internet a PC

Podle prohlášení koupila dceřiná společnost Tokens.com nazvaná Metaverse Group nemovitost za 618 000 MANA, což v době prodeje odpovídalo 2 428 740 USD. Pozemek se nachází v oblasti nazvané Fashion Street a Tokens.com uvedla, že bude sloužit k pořádání digitálních módních akcí a k prodeji virtuálního oblečení pro avatary. Skládá se ze 116 menších parcel, z nichž každá měří 52,5 čtvereční stopy (4,88 metru čtverečního). Celý pozemek má tak rozlohu 6090 čtverečných stop (565,8 metru čtverečního).

V červnu se pozemek v Decentralandu prodal za 1,295 milionu MANA, což v té době činilo 913 228 USD. Kupec zde postavil virtuální nákupní centrum pro prodej digitálního oblečení. Agentura Reuters však upozornila, že tento pozemek několikrát navštívila a žádné nakupující avatary neviděla.

MANA je velmi nestabilní. Podle Coinbase tento měsíc měna posílila zhruba o 400 procent, když prudce stoupla po změně názvu Facebooku.

Bitcoin dále klesá. A ethereum také

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám