Hlavní obsah

Veletrhu Digitex 2008 bude dominovat HD video

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

High-Definition, pojem, jenž byl dříve nadšeně skloňován pouze odborníky, zažívá nyní mohutnou expanzi do obýváků běžných uživatelů. Důvodem je nejen cenová dostupnost takto označených nových zařízení, ale i mimořádný zážitek v podání 2-5x vizuálně podrobnějšího obrazu oproti klasickému DVD. Není proto divu, že veletrh Digitex 2008 bude zasvěcen HD formátům

Článek

O vítězství Blu-ray nad HD-DVD již není žádný pochyb a tento formát se stane nosným i v rámci přehlídky celé škály zařízení od nejlepších světových výrobců, jež zaplní podzimní Digitex.

Návštěvníci se mohou těšit na ucelenou nabídku produktů od satelitů, televizorů, projektorů a přehrávačů až po videokamery a fotoaparáty s HD výstupem.

V rámci projektu Digital Live dojde i na představení všech možností příjmu pořadů v High-Definition a na nástroje pro tvorbu a prezentaci vlastního obsahu v tomto rozlišení.

Digitex

Mezinárodní veletrhy informačních technologií a spotřební elektroniky proběhnou na brněnském Výstavišti 6. – 9. 10. 2008.

Jejich součástí jsou tři veletrhy: Mezinárodní veletrh informačních a komunikačních řešení pro rozvoj podnikání INVEX,  Mezinárodní veletrh spotřební elektroniky a digitální zábavy DIGITEX a Mezinárodní výstava fotografické techniky INTERKAMERA.

Veletrhy INVEX a DIGITEX navštívilo v uplynulém ročníku více než 80.000 návštěvníků. Počet vystavovatelů dosáhl 510 z 21 zemí.

Kromě samotného HD videa bude řeč i o postupu digitalizace televizního vysílání v ČR, o sbližování spotřební elektroniky a výpočetní techniky, o ekologickém přístupu výrobců, nebo o idejích stojících za koncepcí kvalitního domácího kina.

Reklama

Související články

Češi mají svůj první hudební Blu-ray disk

Zpěvák a kytarista Dan Šustr novinářům představil první český hudební Blu-ray Disk s materiálem jeho skupiny 2Wings. Nový nosič, na který se vejde větší...

Výběr článků

Načítám