Hlavní obsah

Užitečné programy, které jsou zadarmo (123.díl)

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešním díle vám nabídneme malého e-mailového klienta s mnoha zajímavými funkcemi a zároveň přehledným uživatelským rozhraním. Dále pak poradíme program pro automatické přihlášení k internetu přes ADSL a na závěr představíme kvalitní program pro čtení news konferencí.

Foto: Karel Kavička

Podkladní vrstvy pro nové chodníky

Článek

i.Scribe 1.86

E-mailových klientů najdeme na internetu spoustu, ale většina z nich zabírá hodně místa na pevném disku a nebo jsou zase pro běžnou práci téměř nepoužitelné. Proto mne zaujal právě i.Scribe, který při velikosti instalačního souboru necelých 600 kB má téměř všechny nejdůležitější funkce, které od e-mailového klienta očekávám.

Program hned po prvním spuštění zaujme svěžím a velice přehledným uživatelským rozhraním, které je lokalizováno i do českého jazyka. To je rozděleno do tří částí. Zatímco vlevo se zobrazuje seznam všech složek (můžete si přitom vytvářet vlastní), v pravém okně pak najdete výpis všech e-mailů ve vybrané složce. Ve spodní části programu si dále můžete nechat zobrazit okno s obsahem vybrané zprávy, podobně jako v MS Outlooku. Tím však podobnost s Outlookem nekončí. Velmi příjemnou věcí je to, že se u každého došlého e-mailu zobrazují první dva řádky jeho textu a tak si snadno uděláte představu o jeho obsahu. Samotná zpráva je přitom rozdělena do několika záložek, ve kterých se kromě samotného textu zvlášť zobrazují přílohy nebo hlavička e-mailu.

Samozřejmostí je možnost vytváření vlastních filtrovacích pravidel či zobrazení pouze e-mailů vyhovujících zadaným požadavkům. Program dále nabízí jednoduchý adresář a kalendář. Velmi užitečnou funkcí je náhled zpráv ze serveru, pomocí kterého můžete mazat především e-maily s velkými přílohami, aniž byste si je museli stáhnout do svého klienta. U každého e-mailu přitom vždy uvidíte předmět, odesilatele a jeho velikost. Program dále umožňuje vyhledávat e-maily podle různých kritérií či vyžádat si u každého odeslaného e-mailu doručenku.

U freewarové verze však citelně chybí podpora více účtů a některým uživatelům bude nejspíš chybět i podpora e-mailů ve formátu HTML. Pokud ale tyto dvě funkce nepotřebujete, pak vás i.Scribe zcela jistě uspokojí. Jeho hlavní předností je to, že na pevném disku zabírá nemnoho prostoru, a dále příjemné a zároveň velmi přehledné uživatelské rozhraní.

 [  Ke stažení zde  | Velikost: 590 kB | Hodnocení: 8,5/10 ]

ADSL Basic++ 1.6

Pokud jste si domů pořídili připojení k internetu prostřednictvím nové služby ADSL, jistě vás již otravuje nutnost dvojího přihlášení než se skutečně dostanete na internet. Program ADSL Basic++ by vám však měl právě toto usnadnit, neboť dokáže zautomatizovat přihlášení k internetu přes VPN a Dashboard. Snadno tak dosáhnete toho, aby se váš počítač po každém spuštění Windows automaticky připojil k internetu.

 [  Ke stažení zde  | Velikost: 800 kB | Hodnocení: 8/10 ]

Xnews 5.04.25

Xnews patří mezi jeden z nejlepších programů pro čtení a přispívání do news konferencí. Samozřejmostí je možnost získávání příspěvků z více serverů zároveň, filtrování příspěvků a řada dalších funkcí, které ocení především pokročilejší uživatelé. Program nevyžaduje instalaci a jeho uživatelské rozhraní je celkem přehledné, i když vzhledem k širokým možnostem programu je třeba si na něj chvíli zvykat.

 [  Ke stažení zde  | Velikost: 696 kB | Hodnocení: 8,5/10 ]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám