Hlavní obsah

Unikátní šikmé snímky nabízí Mapy.cz v desítkách nových měst

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz nabídla koncem loňského roku uživatelům serveru Mapy.cz unikátní šikmé snímky neboli ptačí pohled pro vybraná města. Nově je možné letecké fotografie, na kterých jsou vidět budovy ze všech čtyř stran, možné prohlížet u více než 80 dalších měst a obcí.

Článek

„Na konci loňského roku jsme představili nový způsob zobrazování mapových podkladů, takzvané šikmé snímky. Tehdejších 140 velkých měst jsme nyní rozšířili na více než 220. To znamená, že lidé z většiny obcí nad 6 000 obyvatel, a někteří i z obcí ještě menších, si nyní na Mapy.cz budou moci prohlédnout svůj dům, náměstí, fotbalové hřiště, prostě každý skrytý kousek místa, kde žijí, z tohoto detailního ptačího pohledu a rovnou ze všech 4 světových stran,“ uvedl Adam Chvaja, produktový manažer služby Mapy.cz, Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Mapa pokrytí šikmých snímků ve službě Mapy.cz

Otáčet mapu a zobrazit tak pohled z jiné strany je možné pomocí rotačních šipek. Ty se při šikmém pohledu automaticky objeví v horním rohu internetového prohlížeče u ovládacího prvku pro pohyb mapy.

„Pro rychlejší přístup k šikmým snímkům pomůže ikona modrého ptáčka, kterou najdete na Mapy.cz pod nástrojem pro přibližování v mapě. Pokud budete hledat konkrétní adresu, tak se vám šikmý snímek natočí tak, aby bylo rovnou vidět průčelí budovy, respektive příslušný vchod,“ doplnil Chvaja.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám