Hlavní obsah

Ultratenký fotoaparát s dotykovým LCD nabídne připojení k internetu

Novinky, mif

Dávno je pryč doba, kdy stačilo, aby dobrý fotoaparát hezky vykresloval vyfocené momentky. Dnešní přístroje navíc musí natáčet ozvučená videa nebo umět tisknout fotografie bez nutnosti připojení k počítači. Novinka od Sony toho ale umí mnohem víc. Pomocí bezdrátové sítě Wi-Fi se s fotoaparátem jednoduše připojíte k internetu, na kterém můžete brouzdat pomocí dotekového displeje.

Článek

Pomocí bezdrátového Wi-Fi připojení dokáže fotoaparát Sony DSC-G3 automaticky nahrát vyfocené snímky na internet.

Na dovolené tedy vaše domácí internetové fotoalbum můžete jednoduše aktualizovat v internetové kavárně nebo hotelu, aniž byste potřebovali počítač.

Již v minulosti se snažili někteří výrobci integrovat do fotoaparátů bezdrátové technologie pro připojení k internetu. Wi-Fi připojení bylo ale v minulosti realizováno pomocí paměťových karet, podobně jako u ukradeného fotoaparátu, který „zavolal“ domů a označil své zloděje.

Internetový prohlížeč přímo na displeji fotoaparátu

Výrobci propracovali internetové připojení ve fotoaparátu daleko důkladněji. Na internetu můžete surfovat pomocí dotykového displeje o velikosti 3,5 palce. To odpovídá rozměrům chytrých telefonů, jako je například Apple iPhone.

:. Na dotykovém displeji je možné psát text pomocí zobrazené klávesnice. foto: Profimedia

Adresu do internetového prohlížeče zadáváte pomocí plnohodnotné QWERTY klávesnice, která je zobrazena na širokoúhlém displeji. Všechny znaky jsou dostatečně velké, díky čemuž je ovládání displeje hračka.

Pomocí bezdrátového připojení Wi-Fi dokáže fotografická novinka také komunikovat s kompatibilními zařízeními od Sony, jako jsou televizory nebo notebooky. Celý systém fotoaparátu pracuje na bázi Linuxu.

Čtyřnásobný zoom a 4 GB vestavěné paměti

Srdcem fotoaparátu je snímač s rozlišením 10,1 MPix, který vykresluje momentky pomocí značkové optiky Carl Zeiss. Ta se kvůli tenké konstrukci fotoaparátu nevysouvá do prostoru. I tak ale fotoaparát nabídne čtyřnásobné optické přiblížení.

Fotografie a data stažená z internetu je možné ukládat do vestavěné paměti s kapacitou 4 GB. Tu je možné dále rozšiřovat pomocí paměťových karet typu Memory Stick.

Nový digitální kompakt Sony DSC-G3 byl poprvé představen na největší světové výstavě spotřební elektroniky Consumer Electronics Show (CES 2009).

V běžném prodeji by se novinka měla objevit na přelomu ledna a února za cenu okolo 10 800 korun.

Technické parametry

  • Model: Sony DSC-G3
  • Optický zoom: 4x (rozsah ohnisek 35 - 140 mm)
  • Světelnost: od F3,5 do F4,6
  • Citlivost: 80 - 3 200 ISO
  • Snímač: Super HAD CCD typu 1/2,3", 10,1 miliónů pixelů
  • LCD panel: 3,5 palce; dotykový
  • Paměťová karta: Memory Stick
  • Napájení: Li-Ion akumulátor
  • Hmotnost: 171 gramů
  • Cena: 10 800 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám