Hlavní obsah

Twitter už testuje editační tlačítko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Twitter testuje novou funkci, která by měla umožnit lidem dodatečně upravovat zveřejněné příspěvky. Oznámení přišlo jen pár hodin poté, co největší akcionář společnosti Elon Musk zveřejnil anketu, kde se lidí ptal, zda by měli o editační tlačítko zájem. Twitter nicméně upřesnil, že funkci testuje již od loňského roku.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Musk zveřejnil anketu na Twitteru v úterý, hlasovat bylo možné až do středy. 73,6 % dotázaných by přitom editační tlačítko uvítalo, proti se vyjádřilo 26,4 % lidí. Celkově hlasovalo 4,4 milionu lidí.

„Když se teď všichni ptají... ano, na editační funkci pracujeme už od loňského roku! Ne, ten nápad jsme nedostali díky anketě,“ napsal jen pár hodin po zveřejnění ankety Twitter.

Twitter uvedl, že tuto funkci bude v příštích měsících testovat ve své placené službě Twitter Blue. Test mu pomůže „zjistit, co funguje, co ne a co je možné“. Zatím není jasné, zda bude funkce k dispozici pro všechny uživatele, píše agentura AP.

Musk bude ředitelem Twitteru. Ale na omezenou dobu

Internet a PC

Musk se stal na přelomu minulého a tohoto týdne největším akcionářem Twitteru. Agentura Reuters uvedla, že Musk vlastní 73,5 milionu akcií této sociální sítě.

Jeho podíl tak má podle jejich páteční závěrečné ceny hodnotu 2,89 miliardy dolarů (asi 64 miliard Kč) a odpovídá 9,2% podílu ve společnosti.

Musk bude ve Twitteru zastávat funkci ředitele, jeho funkční období však skončí na výroční valné hromadě akcionářů v roce 2024.

Po dobu, kdy bude členem správní rady, a 90 dní po ukončení členství nebude smět Musk sám nebo ve skupině vlastnit více než 14,9 procenta akcií Twitteru.

Foto: Joe Skipper, Reuters

Elon Musk

Reklama

Související témata:

Související články

Rusko zakázalo Facebook, Twitter i YouTube

Roskomnadzor, cenzurní úřad internetu, se rozhodl zablokovat přístup k sociálním sítím Facebook, Twitter a YouTube nebo ubytovací službě Booking.com v Rusku,...

Twitter si došlápnul na Anonymous

Sociální síť Twitter zablokovala v sobotu jeden z účtů hackerského hnutí Anonymous. Zástupci Twitteru oficiálně nezdůvodnili, proč k blokaci došlo. Hnutí...

Výběr článků

Načítám