Hlavní obsah

Toshiba vymění baterie Sony u 340 000 laptopů

TOKIO

Japonská společnost Toshiba stahuje na celém světě k výměně baterií 340 000 laptopů. U baterií vyrobených firmou Sony se objevily problémy s nabíjením. Jde tak o další problém s bateriemi Sony. Společnosti Dell a Apple minulý měsíc vyměnily baterie Sony u některých svých laptopů kvůli obavám, že se mohou přehřívat a vzplanout.

Článek

Problémy se objevily u modelů laptopů Dynabook a Satellite vyrobených od března do května letošního roku. Baterie budou u těchto počítačů vyměněny zdarma. Z celkového počtu těchto počítačů se jich kolem 100 000 prodalo v USA, 45 000 v Japonsku a zbývající počet v ostatních částech světa.

Toshiba uvedla, že bude měnit baterie, protože u některých z nich se stalo, že se přestaly nabíjet nebo se vybily. Mluvčí Toshiby však upozornil, že tato závada nezpůsobila žádné zranění ani nehodu. Další detaily, včetně odhadovaných nákladů na výměnu baterií, však neposkytl. Pouze uvedl, že zisk společnosti to neovlivní, protože Toshiba bude požadovat náhradu po Sony.

Společnost Dell minulý měsíc svolala kvůli vadným bateriím Sony do servisů 4,1 miliónu laptopů [celá zpráva] a Apple Computer 1,8 miliónu [celá zpráva]. Toshiba však zdůraznila, že problémy s bateriemi u jejích laptopů nemají spojitost s přehřátím a vzplanutím, ale jedná se pouze o problémy s přenosem a uchováním energie.

Problémy s bateriemi přichází v době, která je pro Sony velmi důležitá, protože se snaží zlepšit image svojí značky. Na počátku tohoto měsíce Sony oznámila, že bude muset odložit začátek prodeje své PlayStation 3 v Evropě o čtyři měsíce kvůli problémům s výrobou jedné ze součástek.

Minulý týden pak přišla se zprávou, že má problémy se svým novým digitálním přehrávačem Walkman a bude nucena zpozdit o týden začátek jeho prodeje v Japonsku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám