Hlavní obsah

Taxikáři nacházejí desítky tisíc zapomenutých laptopů

Přibližně 11 300 notebooků, 31 400 PDA a čtvrt miliónu mobilních telefonů nalezli taxikáři na celém světě za posledních šest měsíců ve svých vozech, uvádí to průzkum, který zveřejnila CNN.

Foto: Miroslav Knotek

Starosta Neubauer přispěl do sbírky a zároveň obdaroval dětské koledníky.

Článek

Řidiči taxislužby také kromě výše zmíněných věcí nacházejí nejrozmanitější předměty včetně jedné harfy, několika umělých chrupů a končetin. Jednou za rok se prý podaří nalézt i malé dítě.

Dotazníku se zúčastnilo na tisíc řidičů a z jejich odpovědí vyplývá, že pasažéři zanechali ke konci roku 2004 třikráte více PDA nežli tomu bylo v roce 2001.

Nizozemští taxikáři uvádějí, že 4 z 5 mobilů a 19 ze 20 osobních počítačů je jejich přičiněním vráceno zpět svým majitelům.

Londýňané jsou na své elektronické pomůcky mnohem opatrnější a prý je téměř nezapomínají (najít v londýnském taxi laptop je prý velmi raritní událostí), zatímco Dánové jsou jejich pravým opakem a vozidla pravidelně zásobují mobilními telefony. Řidiči v Chicagu mají zase štěstí na PDA zařízení, které se nejčastěji nalézají na zadních sedadlech.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Vrátili byste nalezený laptop / mobil?

Jeden pasažér, ze kterého se později vyklubala přítelkyně Hugha Granta, zanechal ve voze taxi služby iPod přehrávač (obdoba MP3 přístroje), mobilní telefon a peněženku. Když zákaznice později řidičku vozu požádala, aby věci vrátila, dostalo se jí pouze lístku se sdělením: "thank-you".

Anketa

Vrátili byste nalezený laptop / mobil?
Ano
29,7 %
Ne, nikdy
25,1 %
Záleží komu
45,2 %
Celkem hlasovalo 502 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám