Hlavní obsah

T-Mobile uvede na trh telefon s podporou softwaru Microsoft

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANNES

Německý provozovatel sítě mobilních telefonů T-Mobile International v létě uvede na trh tzv. "chytré" telefony, které budou podporovat software společnosti Microsoft. Přístroj bude pracovat na bázi operačního systému Windows a bude k dostání na hlavních evropských trzích.

Foto: Ski areál Razula

Ve Ski areálu Razula mohou o víkendu lyžaři proložit sportování ochutnávkou zvěřinových specialit.

Článek

T-Mobile záměr zveřejnil u příležitosti zahájení největšího světového veletrhu mobilní komunikace, který začal v letovisku Cannes na středomořském pobřeží Francie. Microsoft tak získal už druhého provozovatele, který bude jeho software užívat. Prvním je britsko-francouzská společnost Orange.

Orange spustil vlastní verzi operačního systému "chytrých" telefonů už loni v říjnu. T-Mobile zatím neřekl, kdy se telefony s operačním systémem Microsoftu na trhu objeví, analytici nicméně čekají, že to bude začátkem léta. Spuštění nových služeb ale bude pravděpodobně doprovázet obrovská reklamní kampaň.

Telefon, který bude T-Mobile nabízet, bude vyrábět společnost High Tech z Tchaj-wanu. T-Mobile už má v současné době více než 82 milionů klientů a své služby nabízí vedle Německa také v České republice, Spojených státech, Rakousku, Nizozemsku a Rusku. Firma ale prostřednictvím své mluvčí agentuře AP řekla, že nový telefon se neobjeví ve Spojených státech.

Microsoft a T-Mobile už spolupráci zahájily loni v březnu, kdy se Microsoft dohodl s mateřskou společností T-Mobile, firmou Deutsche Telekom, že budou společně vyvíjet mobilní přístroje pro své zákazníky. T-Mobile bude v Evropě jako první operátor nabízet emailové a mobilní služby prostřednictvím Pocket MSN.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám