Hlavní obsah

Sony jedná s gigantem Viacom kvůli nové televizní službě

Japonský výrobce elektroniky Sony se přiblížil dohodě s americkým mediálním gigantem Viacom. Dohoda by měla firmě Sony umožnit přenos vysílání kabelových televizí Viacomu prostřednictvím nové placené televizní služby na základě internetu. S odvoláním na nejmenovaný zdroj to uvedl server listu The Wall Street Journal (WSJ). Viacom vlastní například televizní síť MTV Networks nebo filmové studio Paramount Pictures.

Foto: archív výrobce

Nová služba by údajně zpočátku mohla být k dispozici na nové herní konzoli Sony PlayStation.

Článek

Sony podobně jako jeho konkurenti pracuje na službě, která dokáže přenášet vysílání tradičních kabelových sítí a pořadů na přání přes internet. Na trh ji chce uvést na začátku příštího roku.

Nová služba, která by představovala konkurenci pro firmy poskytující televizní vysílání pro předplatitele, by údajně zpočátku mohla být k dispozici na nové herní konzoli PlayStation od Sony a na televizorech s vysokým rozlišením obrazu Bravia. Později by ji ale výrobce mohl rozšířit i na další elektronická zařízení, jako jsou chytré telefony a počítačové tablety.

Sony údajně také jedná o možných dohodách s jinými zábavními a mediálními společnostmi, například Time Warner, CBS a Disney. Představitelé všech zmíněných společností se ale ke zprávě deníku nechtěli vyjadřovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám