Hlavní obsah

Seznam.cz spustil poslední chybějící službu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seznam.cz v pátek, symbolicky 11. 11. 2011 v 11 hodin a 11 minut, spustila poslední chybějící službu, která oslavuje život a dílo největšího Čecha – Járy Cimrmana. Nový web Jarmara.at je podle tvůrců systematizované bludiště, jež nabízí ucelený pohled na mistrovo dílo a návštěvníkům umožňuje bloumat celým Cimrmannovým světem.

Foto: Novinky

Web Jarmara.at vypadá jako stará almara se šuplíky.

Článek

Název Jarmara vznikl spojením slov Járova Almara, webové stránky totiž svým vzhledem připomínají starou almaru. V té mohou návštěvníci otevírat jeden šuplík po druhém, a postupně tak nalézat artefakty spojené s Járou Cimrmanem, záznamy z her, fotografie i jiný audio-vizuální materiál nejen z Divadla Járy Cimrmana.

Foto: Novinky

Jarmara.at

Pravidelně každý měsíc navíc budou přibývat další artefakty, a to včetně dosud nedigitalizovaných záznamů. Doplňovat je bude správce Jarmary Jiří Linhart, který minulý měsíc úspěšně absolvoval znalostní test, napsal esej na téma Já a Jára Cimrman a nakonec přesvědčil Cimrmanovskou katedru.

Foto: Novinky

Jarmara.at

„Dnes otevřeme službu, která je unikátní svým obsahem i formou. Jarmara je opravdu tak trochu jiná služba. Není to žádná encyklopedie života Járy Cimrmana. Je to spíše hra, která skrze bloudění, a to cílené i zcela chaotické, v šuplících Jarmary dovolí najít nové souvislosti v díle Járy Cimrmana. Doufáme, že si v ní každý najde to, co ho bude bavit,“ uvedl Michal Vodák, marketingový ředitel Seznamu.

Foto: Novinky

Jarmara.at

„Již ve svých počátcích měl Seznam.cz velkou spojitost s Járou Cimrmanem. První stránky, které Ivo Lukačovič udělal, byly právě s tématikou Járy Cimrmana. Je to symbolické, že se právě po patnácti letech opět spojí osudy Járy Cimrmana a Seznamu,“ připomněl Pavel Zima, výkonný ředitel společnosti Seznam.cz.

  • Stránky Jarmara.at naleznete ZDE.  

Reklama

Výběr článků

Načítám