Hlavní obsah

Secure Blue zabezpečí krádeži digitálních dat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Společnost IBM detailněji představila technologii, jejímž úkolem je zvýšit zabezpečení spotřebních výrobků, lékařských zařízení, vládních aplikací a digitálních médií. Elektronický systém, který vyvinula divize IBM Research, je znám také jako Secure Blue.

Článek

Technologie Secure Blue chrání prostřednictvím šifrování před neoprávněným užitím důvěrnost a integritu informací v zařízení před osobami, které získají přístup k zařízení nebo kontrolu nad ním. S rozšiřováním používání digitálních zařízení jsou informace čím dál více rozptýleny a nárůstá tak riziko jejich zneužití.

Právě to se snaží řešit IBM pomocí Secure Blue architektury. Ta může být zabudována v mikroprocesoru a chrání nejen  jeho bezpečnost, ale také celého zařízení v němž je čip zabudován. [celá zpráva]

Secure Blue si lze představit také jako speciální sadu elektronických obvodů, které jsou obsaženy v jádru. Velikost čipu by se díky nim zvětšila pouze o několik procent, dodala IBM. Technologii by mohla implementovat také konkurence - například výrobci čipů AMD nebo Intel. 

Technologii SecureBlue lze podle IBM použít k ochraně všech informací v zařízení včetně dokumentů, prezentací, softwaru, klíčů pro zabezpečení komunikace a digitálních podpisů.

"Ochrana před neoprávněným přístupem založená na kryptografii byla dosud doménou pouze špičkových počítačů, v nichž bránila hackerům proniknout do elektronických systémů nebo je narušit. Technologie SecureBlue poskytuje bezpečnostní vrstvu nad hlavním čipem a odstraňuje tak hlavní překážku širšího používání silné ochrany šifrováním," uvedli zástupci IBM. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám