Hlavní obsah

Rychlost LTE v září stoupla téměř o polovinu

Praha

Průměrná rychlost mobilního internetu LTE v nejrychlejší síti T-Mobile v září proti předchozímu měsíci stoupla o 48 procent na 45,8 Mbit/s. Stále ale byla o 11 procent nižší než ve stejném měsíci loni. Konkurenční operátoři O2 a Vodafone vykázali téměř shodně průměr přes 36 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rychlost pevného připojení xDSL přes telefonní linky stoupla v porovnání se srpnem o dvě procenta na 21,7 Mbit/s. Byla tak o šest procent vyšší než loni. Nejlépe si vedl Český bezdrát s 28 Mbit/s. Na druhém místě skončil Vodafone s 24,2 Mbit/s.

Kabelový internet zaznamenal propad o 13 procent na 40,2 Mbit/s, což bylo o sedm procent meziročně méně. Rychlost optického připojení si snížila o čtyři procenta na 37,8 Mbit/s. Nejvíce se dařilo společnosti Cesnet, která svým zákazníkům poskytovala internet s rychlostí 45,8 Mbit/s.

Průměrná rychlost Wi-Fi stagnovala na 22,3 Mbit/s. V porovnání s loňským rokem si průměr polepšil o 11 procent. Nejvyšší rychlost vykazoval SkyNet s 34,5 Mbit/s. Nejnižší rychlost 12,1 Mbit/s měl Fortech.

Vodafone jako jeden z prvních operátorů pokryl pražské metro 5G signálem

Mobil

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám