Hlavní obsah

Průměrná rychlost Wi-Fi v únoru klesla na 26,8 Mbit/s

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Průměrná rychlost bezdrátového Wi-Fi připojení k internetu v Česku v únoru proti lednu klesla o čtyři procenta na 26,8 Mbit/s. Byla ale o 16 procent vyšší, než byl průměr před rokem. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: archív výrobce

Ilustrační foto

Článek

Nejvyšší rychlost připojení měli uživatelé v Moravskoslezském kraji, který si proti lednu polepšil o procento na 33,5 Mbit/s. Praha kvůli devítiprocentnímu propadu na 27,2 Mbit/s skončila na čtvrtém místě za Pardubickým a Plzeňským krajem. Pardubický kraj zaznamenal největší nárůst proti lednu, když připojení zrychlilo o 38 procent na 30,4 Mbit/s.

Největší propad mohli pocítit uživatelé v Ústeckém kraji, ve kterém se hodnoty snížily o 27 procent na 16,3 Mbit/s. Nejnižší rychlost dosahovaly přípojky v Jihomoravském kraji, kde se průměr pohyboval okolo deseti Mbit/s.

Prvenství v žebříčku poskytovatelů si udržel SkyNet, u kterého rychlost stagnovala na 44,3 Mbit/s. Největší růst rychlosti zaznamenal  Helemik internet, který si polepšil o 182 procent na 17,8 Mbit/s. Nejvíce naopak zpomalila síť Vaslepsi.Net, a to o 47 procent na 9,8 Mbit/s, což z ní zároveň podle údajů DSL.cz dělalo nejpomalejší síť.

Právo na rychlý a bezpečný internet musí mít každý, požaduje Evropská komise

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám