Hlavní obsah

Před Vánocemi se lidé podle Seznamu zajímali nejvíc o lafetu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec loňského roku byl na aktuální informace velice bohatý. Vedle vánočních témat se lidé zajímali například o to, co je to lafeta či rating. Vyplývá to ze statistik největších internetových skokanů portálu Seznam.cz.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Michal Burian z Vojenského historického ústavu ukazuje fotografii z pohřbu Tomáše Garrigua Masaryka u lafety, na které 21. prosince jela rakev s ostatky bývalého prezidenta Václava Havla do Vladislavského sálu Pražského hradu.

Článek

„Není překvapením, že mezi prosincovými Skokany dominovala událost, která zasáhla celou republiku i svět. A to úmrtí Václava Havla. Kromě kategorie Událost najdeme její odraz i v kategoriích Ostatní (slovo Lafeta, tedy uchycení děla, pozn. red.) či Osobnosti,“ uvedl PR specialista společnosti Seznam.cz Jakub Šumanský.

Vedle toho statistikám vévodila tradiční vánoční témata, jako například Vánoční SMS nebo třeba Ohňostroj Praha 2012. „V jednotlivých krajích byly hlavními událostmi Vánoce a shánění dárků. Objevovaly se odkazy typu Vánoční dárek proměna, figurky kovbojů, či značkové kšiltovky,“ doplnil Šumanský.

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které byly v prosinci 2011 hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Jedná se tedy o dotazy, které odráží aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy nebo produkty.

Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách seznam.skokanu.sweb.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani - prosinec 2011
Osobnosti
1.Václav Havel
2.Dagmar Havlová
3.Lucie Vondráčková
4.Aneta Krejčíková
Praktické dotazy
1.Vánoční SMS
2.Státní smutek
3.Rybí polévka recept
4.PF 2012 ke stažení zdarma
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.Ohňostroj Praha 2012
2.Smuteční průvod Václav Havel
3.Sportovec roku 2011
4.Spengler Cup 2011
Ostatní
1.Lafeta
2.Rating
3.Pytlíková dieta
4.Zámek Bečváry

Reklama

Výběr článků

Načítám