Hlavní obsah

Piráti uvolnili ke stažení první kopii HD DVD filmu

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není tomu tak dávno, co se na internetu objevil návod, jak zálohovat obsah filmového HD DVD nosiče. Právě toho nosiče, o němž jeho tvůrci tvrdili, že je "nezkopírovatelný". Netrvalo dlouho a na internetu se objevil první HD DVD titul, který si může kdokoliv s rychlým připojením stáhnout.

Článek

Závěrem minulého roku začal sítí kolovat návod, kterak dostat data z optického disku nové generace standardu HD DVD. [celá zpráva]

Program BackupHDDVD dovoluje rozkódovat AACS klíč, který chrání data na nosiči před zkopírováním, takže lze jeho obsah zálohovat na pevný disk a následně přehrát přes vhodný softwarový přehrávač, například přes PowerDVD.

AACS klíč v současnosti chrání před zkopírováním nejen HD DVD nosiče, ale také Blu-ray disky.

Serenity je venku, další za rohem

Vůbec prvním HD DVD titulem, který se ve středu objevil na internetu, se stalo sci-fi dílo Serenity. Ovšem nesmíme zapomenout, že se jedná o HD DVD rip. Jeho datová "mohutnost" je proto značná. Soubor uvolněný ke stažení má velikost 19,6 GB.

Serenity je "nabízena" ve formátu EVO, s plným HDTV rozlišením a 5.1 zvukem.

:. Takto snadno lze zkopírovat obsah z údajně "neprolomitelného" HD DVD média.

Dalšími HD DVD plody programu BackupHDDVD, které se v brzké době objeví na síti, mají být tituly Batmans Begins, The Chronicles of Riddick nebo 12 Monkeys a King Kong. Velikost těchto filmů se má pohybovat do 25 GB.

Doba stahování nejednoho odradí

Doba stahování takto velkých souborů se i s rychlým připojením k internetu může vyšplhat na několik dnů. Nehledě na to, že je řada uživatelů limitována množstvím dat, které mohou měsíčně stáhnout.

"Nechci se mýlit, ale koupit HD DVD video je jednodušší a rychlejší," uvedl návštěvník jednoho z webových fór s tím, že si přinejhorším HD DVD titul půjčí za poplatek, než aby jej pracně a dlouze stahoval ze sítě.

Anketa

Je pro vás výhodnější stáhnout si pirátskou verzi HD DVD titulu ze sítě nebo si dílo zapůjčit či koupit?
Určitě stáhnout
81,1 %
Zakoupit či zapůjčit
18,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9800 čtenářů.

Blu-ray vs HD-DVD

Blu-ray - 25GB v jedné vrstvě

Blu-ray disk dovoluje nahrát přes dvě hodiny HDTV záznamu nebo více než 13 hodin SDTV (rozlišení 720 x 483 bodů) vysílání na jediný 25GB disk. Plány výrobců počítají s médiem, které nabídne kapacitu 50GB. O formát se primárně stará japonská Sony.

HD-DVD - 15GB v jedné vrstvě

HD-DVD byl standardizován organizací DVD Forum. Umí uložit až 15GB do jedné vrstvy, 30GB do dvou. O jeho vývoj pečují společnosti NEC, Toshiba a Microsoft.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám