Hlavní obsah

Pandemie Samsung nezaskočila, čtvrtletní zisk vzrostl

Soul

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics v letošním prvním čtvrtletí meziročně zvýšil provozní zisk o tři procenta na 6,4 bilionu wonů (133 miliard Kč). Firma to uvedla ve své předběžné výsledkové zprávě.

Foto: archív výrobce

Ilustrační foto

Článek

Za růstem zisku stála podle agentury Reuters silná poptávka po čipech, která převážila nad negativními dopady koronavirové krize na aktivity v prodeji televizorů a chytrých telefonů.

Tržby Samsungu se podle předběžných údajů ve čtvrtletí meziročně zvýšily o pět procent na 55 bilionů wonů (1,1 bilionu Kč).

Koronavirus zbrzdil rozjezd. Zájem o špičkové mobily od Samsungu pokulhává

Mobil

Jihokorejský podnik těžil z vyšší poptávky po čipech ze strany výrobců notebooků a datových center, za kterou stojí nárůst práce z domova v důsledku šíření koronaviru. Samsung ale už v březnu varoval, že koronavirová krize letos zasáhne prodej chytrých telefonů a spotřební elektroniky.

Podle zdroje agentury Reuters obeznámeného se situací Samsung předpokládá, že negativní dopady koronaviru se na výsledcích podniku výrazněji projeví ve druhém čtvrtletí. Společnost Hana Financial Investment nedávno snížila odhad letošního odbytu chytrých telefonů firmy na 260 milionů z dříve předpokládaných 300 milionů.

Samsung je největším výrobcem chytrých telefonů na světě. Má i vedoucí pozici na trzích s paměťovými čipy a televizory.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám