Hlavní obsah

Panasonic se inspiroval Nokií, kvůli krizi zvažuje prodej svého sídla v Tokiu

Japonský výrobce spotřební elektroniky Panasonic uvažuje o prodeji své hlavní budovy v Tokiu. Firma by tak získala peníze v době, kdy se potýká s vysokými ztrátami. Podobnou strategii zvolila i finská Nokia. Informoval o tom o víkendu japonský list Asahi.

Foto: Yuriko Nakao , Reuters

Článek

V případě prodeje si chce společnost kanceláře v budově pronajmout. Budova byla postavena v roce 2003 a v současnosti v ní pracuje kolem 2000 lidí, napsala agentura Reuters.

Panasonic se podobně jako další japonští výrobci elektroniky potýká s rostoucí konkurencí z Číny a Jižní Koreje. Loni byla firma zasažena zemětřesením v Japonsku, které vedlo k nedostatku součástek a snížilo spotřebitelské výdaje. Letos čelí protijaponským náladám v Číně.

Panasonic již v rámci snižování nákladů zrušil zhruba 36 000 pracovních míst. Firma očekává celoroční ztrátu 765 miliard jenů (zhruba 180 miliard Kč).

Začátkem tohoto měsíce se na prodeji své centrály ve finském městě Espoo dohodl i finský výrobce mobilních telefonů Nokia, který také zápasí s vysokými ztrátami. Nokia získá prodejem 170 miliónů eur (přes čtyři miliardy Kč) a budovou si dlouhodobě pronajme.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám