Hlavní obsah

On-line hry: Zbrusu nová progamingová hra v roce 2007

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myslíte si, že neustálé soupeření v několika málo hrách (Counter-Strike, Warcraft III) je nuda? Něco podobného si myslí i u velkého světového pořadatele profi turnajů CPL, a proto ve spolupráci s vývojáři připravují zbrusu novou progamingovou FPS hru - Severity. Nechybějí ani výsledky turnaje CPL Winter a dalších.

Článek

Novinky z domova

  • Hrajete rádi mód Warcraft III DotA? Pak se můžete zapojit do soutěže DOTA Vánoce, kterou pořádají PG Cyber Café a GameZone. V průběhu vánočních svátků (25.-30.12.) bude v hernách AMD PGCC zdarma vyhrazeno 5 počítačů pro hraní Doty přes GZ, vylosovaní šťastlivci obdrží mikiny InvexCup a vstupenky do kina.
  • Současný stav české Quake herní scény není takový, jak by si hráči představovali. Se zajímavým nápadem na změnu přišli admini portálu Quake.cz a v roce 2007 chtějí uspořádat velký online turnaj s názvem Czech Quake Open 2007, který vyvrcholí na LAN finále. Soutěžit se bude v 6 hrách, poslední možný termín registrací je 1.1.2007.
  • První mezihernový turnaj ve hře FIFA 07 se uskutečnil o víkendu v hernách PG Cyber Café. Zahrát si přišla prakticky kompletní domácí špička, nechyběl ani Mistr ČR eSuba|el-Diablo. Ceny pro nejlepší však vyhrávali jiní, nejvíce z celkové dotace 4500 Kč si odnesl cZ.Koozy, který ve finále přehrál nEph.Vsettyho 2:0 na zápasy.
  • Pokud vás nebaví sledování pohádek v televizi, můžete se podívat na reality show WoW Christmas 24/5 na PG24. Hráč MMORPG hry World of Warcraft bude 5 dní zavřený v televizním studiu a diváci budou prostřednictvím hlasování na webu ovlivňovat jeho konání. Více informací najdete na ProGamers.

FIFA 07 - ilustrační obrázek.

Zdroj: www.electronicarts.cz

Novinky ze světa

  • Americká organizace CPL není spokojena se stávající nabídkou akčních FPS her a ve spolupráci s Johnem Romerem připravuje zbrusu novou hru - Severity. Tato hra by měla podporovat hru jednoho proti jednomu i souboje týmů a měla by být hotova koncem roku 2007.
  • Nový žebříček Counter-Strike klanů zprovoznila společnost ZoneRank a kromě tradičních bodíků a popularity si vítězové připíšou na své konto i slušné peníze - celkem bude totiž měsíčně rozděleno 10 000 dolarů. V prvním hodnocení (ze dne 16.12.) zvítězili Švédové Ninjas in Pyjamas, druhé místo drží Poláci Pentagram.
  • Německý veletrh CeBIT bude mít svůj progamingový vrchol - finále online soutěže ESL Extreme Masters se uskuteční právě na této akci. Ve dvou hrách (Counter-Strike, Warcraft III) půjde o 160 000 euro (více než 4 milióny Kč), kvalifikační místo si zajistí nejlepší z lig na portálu ESL.
  • Již jen několik zápasů schází odehrát z kvalifikace online ligy WC3L, prozatím známe dva postupující do hlavní soutěže, a to korejsko-ruský tým Kow3 a evropský klan Praetoriani. Další týmy mají ještě naději, největším favoritem je čínský tým wNv.

Polský CS tým Pentagram - 2. nejlepší klan světa dle ZoneRank.

Foto: www.worldcybergames.com

Turnaj CPL Winter - poslední letošní měření sil

LAN turnaje CPL Summer a Winter patří do zlatého fondu světových herních akcí, v posledním roce ale ustupují vlivu nových asijských turnajů a již nejsou tak významné jako kdysi. Přesto se i letos v americkém Dallasu bylo na co dívat, představili se tam totiž nejlepší hráči Counter-Strike 1.6 a Quake 3, aby si zahráli o 150 000 dolarů (více než 3 milióny Kč). Kromě toho byl odehrán i doprovodný turnaj ve hře Battlefield 2, toho se ale účastnily pouze americké týmy.

Pro příznivce Counter-Striku nastaly pravé žně, jen týden po turnaji WSVG v New Yorku se nejlepší světové týmy znovu představují v akci. Tentokrát se v turnaji představila velká spousta amerických týmů, ty ale neměly takový vliv jako na WSVG. Kvalitu severské CS školy potvrdilo finále, kam se probojovali norští Meet Your Makers a švédští Fnatic. Po jasném vítězství 2:0 na zápasy vítězství vybojovali Fnatic a jako jediní dokázali uspět na WSVG i CPL (před týdnem byli třetí). Mizerné vystoupení z New Yorku napravili polští borci z týmu Pentagram, když na CPL získali třetí místo po výhře nad aAa z Francie.

1. místo: Fnatic (Švédsko) - 30 000 dolarů

2. místo: Meet Your Makers (Norsko) - 21 000 dolarů

3. místo: Pentagram (Polsko) - 14 000 dolarů

Možná ještě větší radost měli fandové hry Quake 3, neboť v jejich hře se skutečně velký turnaj uskutečnil naposledy v polovině roku 2005. Do USA se sjeli snad všichni, kteří na scéně něco znamenají, zřejmě největším favoritem byl ruský hráč mouz.Cooller, šance se dávaly i Američanům a Švédům. Řada potenciálních favoritů věnujících se většinou Quake 4 (Fatal1ty, Toxic) na poslední chvíli účast zrušila, o titul se tak utkali staří známí ze hry Quake 3. Lepší formu ukázal americký borec czm, když přehrál Hacker.Jiba v poměru 2:1 na mapy.

1. místo: czm (USA) - 15 000 dolarů

2. místo: Hacker.Jibo (Čína) - 9500 dolarů

3. místo: mouz.Cooller (Rusko) - 6000 dolarů

Poslední velký turnaj tohoto roku máme tedy za sebou, pro rok 2007 připravují stávající a noví pořadatelé zbrusu nové projekty a dá se očekávat, že turnaje budou stále větší a viditelnější. Máme se na co těšit.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Evropská CoD2 LANka v Paříži

V Paříži se o víkendu uskutečnila kvalitně obsazená LAN party zaměřená čistě na týmovou bojovku Call of Duty 2. Českého diváka určitě potěší, že do Francie...

Výběr článků

Načítám