Hlavní obsah

On-line hry: V pondělí odstartuje největší DotA turnaj

Novinky, Jakub Trulík

Už počátkem příštího týdne bude zahájen zcela jedinečný projekt, který v rámci WarCraft III módu DotA nemá dosud obdoby. Soutěž Global Challenge, jež je pořádána portálem Dota-League, má na své startovní listině neuvěřitelných 1199 týmů, tedy téměř šest tisíc hráčů, pokud nebudeme počítat náhradníky.

Článek

Global Challenge se bezpochyby stane historicky největším turnajem

Registrace do Global Challenge byla spuštěna teprve před třemi týdny a už nyní jde o suverénně nejnabitější DotA soutěž, která tu kdy byla. Zájem je tak obrovský, že byli organizátoři nuceni rozdělit týmy do čtyř regionů. Pod označením A nalezneme celky, které budou zajímat především nás. Společně s evropskými týmy je trochu překvapivě v jednom koši i africký kontinent, který by ale neměl dodat tak žhavé favority jako ostatní.

Téměř svou zcela vlastní soutěž si zahrají Rusové, kterým byl přidělen region B společně s menšími ex-sovětskými zeměmi. Společně s regionem C, kde je Severní i Jižní Amerika, mají jednoznačně nejmenší počty. Ruské, ukrajinské i americké týmy ale již v minulosti několikrát ukázaly, že mezi elitu patří. Posledním a na favority nejbohatším regionem je D, tedy asijské státy společně s Austrálií a Novým Zélandem.

A proč je vlastně o turnaj takový zájem? Společnost Razer, která vyrábí herní příslušenství, do něho věnovala 30 000 dolarů v hotovosti, které připadnou na 64 nejlepších týmů, takže motivaci má opravdu každý. Vždyť i díky šťastnému losu si jednotlivec může přijít na 50 dolarů a více. Na první čtyři klany, mezi které bude rozděleno více jak 13 000, navíc čekají špičková sluchátka.

Už teď Global Challenge hlásí uspokojující čísla. Pozitivnější odhady se na počátku soutěže pohybovaly kolem tisícovky registrovaných sestav. Počet by mohl být ještě mnohem větší, DotA ale momentálně strádá kvůli velké konkurenci druhého dílu StarCraft a také obdobné novinky Heroes of Newerth, která právě z Defense of the Ancients vychází.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám