Hlavní obsah

On-line hry: Registrujte se do české WCG kvalifikace

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z nejdůležitějších událostí domácí herní sezóny je tradičně kvalifikace světového turnaje World Cyber Games. Ani letos tomu není jinak, registrace do turnajů v 10 hrách je v plném proudu, více se dozvíte v článku. Samozřejmě nebudou chybět ani další herní informace z domova a zahraničí.

Článek

Novinky z domova

  • Brněnská herna VOLNÝ PGCC Velký Špalíček patřila o víkendu finalistům online lig portálu United-Games.cz, kteří si zahráli o ceny v hodnotě několika desítek tisíc Kč. Vítězství v Gigabyte CS 1.6 lize vybojovali slovenští Defeaters, když porazili své věčné rivaly z FU.sk. Ve dvou zbývajících turnajích se radovali nEph.Kragesh (Warcraft III) a iR.Hakki (Trackmania Nations).
  • Není to tak dávno, co jsme s velkou pompou představovali novou Call of Duty 4 divizi týmu nEophyte a už to neplatí. Hráči neodolali vábení konkurenčních NecroRaisers, můžou se těšit na herní počítače a proplácení offline akcí. Manažer nEph Roman Bucháček hráčům v odchodu nebránil, s jejich dosavadním působením prý příliš spokojeni nebyli.
  • Známá soutěž národů European Nations Championship má za sebou většinu zápasů základních skupin ve hře Counter-Strike: Source a už se nám začínají krystalizovat favorité. Patří k nim reprezentanti Slovenska, kteří vyhráli všechny 4 zápasy ve skupině a ani poslední utkání nic nezmění na jejich 1. místě. Čeští hráči jsou v o něco horší pozici, neboť v 1 zápase již prohráli a navíc je čekají lídři tabulky z Ruska. Přesto však není vyloučeno, že na Games Convention se probojují jak Češi, tak Slováci.
  • Česká Starcraft: Broodwar komunita žije, důkazem je turnaj LanCraft Summer 2k8, který se uskuteční koncem srpna na tradiční místě v severomoravském Rýmařově. Soutěžní hry zůstávají beze změn - Starcraft: Broodwar, Warcraft III a Warcraft III DotA, uvidíme, jestli se opět podaří přilákat nějaké zahraniční celebrity.

LAN finále Gigabyte CS 1.6 ligy

Novinky ze světa

  • Němečtí pořadatelé stojící za soutěží ESL se rozhodně při zemi nedrží. Jejich elitní projekt ESL Extreme Masters čeká třetí sezóna, v níž půjde o neuvěřitelných 750 000 dolarů! Všechny tyto peníze budou rozděleny v pouhých dvou hrách - Counter-Strike 1.6 a překvapivě World of Warcraft 3v3. Takový balík peněz už přesvědčí mnohé a můžeme se tedy těšit na opravdu kvalitní podívanou.
  • Na každého jednou dojde. Přesvědčila se o tom i hvězda americké soutěže Championship Gaming Series - Vanessa Arteaga (Dead or Alive 4), která poprvé po více než 20 duelech okusila hořkost porážky. Její přemožitelkou je Michelle "Phoenix" Pleet, utkání skončilo výsledkem 5:3.
  • Monstrózní herní série DreamHack ve švédském Jönkopingu má za sebou další turnaj, tentokrát se zúčastnilo "pouhých" 7500 hráčů. Vítězství v nejostřeji sledovaném CS 1.6 turnaji si odvezli polští Meet Your Makers a ukázali, že se opět dostávají do výborné formy.

DreamHack Summer 2008 v noci

World Cyber Games - zahrajte si v české kvalifikaci

Hráči počítačových her ze 70 zemí celého světa se každý rok sjedou na velký světový turnaj World Cyber Games (WCG), aby reprezentovali své státy a soupeřili o odměny ve výši 10 miliónů Kč. WCG je tak herní obdobou olympiády, v letošním roce se uskuteční v německém Kolíně nad Rýnem. Na WCG nebudou ani letos chybět hráči z České republiky, domácí kvalifikaci uspořádá v termínu červen-září společnost ProGamers ve spolupráci s portálem United-Games.

V tomto týdnu byly spuštěny webové stránky společné česko-slovenské kvalifikace – na adrese www.wcg.cz najdete soupis hraných her, termíny kvalifikačních turnajů i národního finále, návody na registraci a další důležité informace. Domácí kvalifikace se letos uskuteční v 10 hrách (7x PC, 3x Xbox), letenku do Německa si v každé z her zajistí vítěz. Kvalifikační turnaje v PC hrách budou hrány online (v turnajích United-Games.cz) i offline (v prodejnách sítě Electro World), ve hrách na konzolích Xbox 360 pak pouze offline.

Loňská kvalifikace - WCG 2007

Soutěžní hry české WCG kvalifikace:

Soutěžní hry české WCG kvalifikace:- Counter-Strike 1.6 (PC)

Soutěžní hry české WCG kvalifikace:- Counter-Strike 1.6 (PC)- Warcraft III Frozen Throne (PC)

Soutěžní hry české WCG kvalifikace:- Counter-Strike 1.6 (PC)- Warcraft III Frozen Throne (PC)- Starcraft: Broodwar (PC)

Soutěžní hry české WCG kvalifikace:- Counter-Strike 1.6 (PC)- Warcraft III Frozen Throne (PC)- Starcraft: Broodwar (PC)- NFS: ProStreet (PC)

Soutěžní hry české WCG kvalifikace:- Counter-Strike 1.6 (PC)- Warcraft III Frozen Throne (PC)- Starcraft: Broodwar (PC)- NFS: ProStreet (PC)- FIFA 08 (PC)

Soutěžní hry české WCG kvalifikace:- Counter-Strike 1.6 (PC)- Warcraft III Frozen Throne (PC)- Starcraft: Broodwar (PC)- NFS: ProStreet (PC)- FIFA 08 (PC)- Command & Conquer 3 Kane's Wrath (PC)

Soutěžní hry české WCG kvalifikace:- Counter-Strike 1.6 (PC)- Warcraft III Frozen Throne (PC)- Starcraft: Broodwar (PC)- NFS: ProStreet (PC)- FIFA 08 (PC)- Command & Conquer 3 Kane's Wrath (PC)- Age of Empires III: The Asian Dynasties (PC)

Soutěžní hry české WCG kvalifikace:- Counter-Strike 1.6 (PC)- Warcraft III Frozen Throne (PC)- Starcraft: Broodwar (PC)- NFS: ProStreet (PC)- FIFA 08 (PC)- Command & Conquer 3 Kane's Wrath (PC)- Age of Empires III: The Asian Dynasties (PC)- Guitar Hero 3 (Xbox 360)

Soutěžní hry české WCG kvalifikace:- Counter-Strike 1.6 (PC)- Warcraft III Frozen Throne (PC)- Starcraft: Broodwar (PC)- NFS: ProStreet (PC)- FIFA 08 (PC)- Command & Conquer 3 Kane's Wrath (PC)- Age of Empires III: The Asian Dynasties (PC)- Guitar Hero 3 (Xbox 360)- Project Gotham Racing (Xbox 360)

- Virtua Fighter 5 (Xbox 360)

Mistři ČR z týmu FU.sk na finálovém turnaji v USA - WCG 2007

Nejlepší hráči postoupí na Národní finále WCG, zde se Češi a Slováci utkají o postup do Německa. Národní finále jsou tedy společná pro Českou republiku a Slovensko, první se uskuteční 20. září 2008 v Electro Worldu Praha-Černý Most, kde se představí finalisté v 7 hrách. Druhý turnaj bude odehrán 27. září 2008 v Bratislavě a na programu budou zbývající 3 hry včetně největšího taháku – Counter-Strike. Vítězové z národních finále získají čest reprezentovat svou vlast na světové soutěži, do Kolína nad Rýnem odcestuje celkem 14 hráčů.

Registrace do turnajů jsou již v plném proudu, v některých hrách (např. Counter-Strike) máte čas pouze do dnešní půlnoci, v dalších soutěžích si ještě můžete vše dobře rozmyslet. Více informací o registraci můžete najít v novince na webu United-Games.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Školní turnaj ve hře EURO 2008

Není to tak dávno, co si žáci a studenti zasoutěžili v závodní hře NFS ProStreet a už mají opět možnost ukázat, co v nich je. ČMSP totiž pořádá další školní...

Výběr článků

Načítám