Hlavní obsah

On-line hry: První čeští finalisté pro největší světový turnaj WCG jsou vybráni

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červen se na poli československého profesionálního hraní nesl v duchu kvalifikací pro největší světový turnaj World Cyber Games 2010 (WCG). Zatímco ve třech titulech ještě není dohráno, v Counter-Strike 1.6 a FIFA 10 známe už všechny účastníky národního finále, které je na programu na konci srpna.

Článek

V blizzardovských doslova legendárních hrách StarCraft: Brood War a Warcraft III: The Frozen Throne si ještě nějaký ten den na odtajnění osmičky postupujících do Prahy, kde se 29. srpna v herně PG Cyber Café Nový Smíchov utkají právě čistě stratégové, počkáme. Narozdíl od závodní TrackMania Nations Forever, která startuje teprve nyní kvalifikační ligou, zbývá v SC a W3 odehrát pár posledních zápasů a hráči mají na chvíli volno.

To ve fotbalové FIFA 10 už je jasno. Z prvního kvalifikačního turnaje, jenž proběhl začátkem června, se na brněnské národní finále, jež proběhne 28. srpna v PG Cyber Café Velký Špalíček, prodral Tibco, Kubel, snkrjan a houri. Z druhého kola je následně doplnila čtveřice Acecko, Ivaninho, bl4ck_p01nt a Kuza. Máme se tedy rozhodně na co těšit, nejenže se na rozhodující akci utká osm opravdu vynikajících virtuálních fotbalistů, ale také bude vše vygradováno bojem o letenku směr Los Angeles na světové grand finále WCG.

Souběžně s fotbalovým titulem bude ve Velkém Špalíčku probíhat také vyvrcholení Counter-Strike 1.6 části, v níž je také téměř rozhodnuto. Momentálně zbývá odtajnit poslední neznámou, a to kdo postoupí z duelu Kristove Deti - Fofos gaming a obsadí jediné zbývající místo na offline finále. Již v předchozích dnech se stihly kvalifikovat týmy eXtatus, DEFEATERS, eSuba, FROZENRIDERS, NecroRaisers, eEriness a AA.SixSeries.

Kvalifikace měla i několik svých pikantností. Například za DEFEATERS hraje možná nejlepší CS: Source hráč současnosti GuardiaN z britské organizace Reason Gaming a rozhodně prokázal, že mu i starší 1.6 stále sedí. Právě DFS totiž zaznamenali cenný zářez, když porazili NR. Obhájci posledního WCG titulu se tak museli kvalifikovat až dodatečně. Narozdíl od FIFA a TMNF se v Counter-Strike nehraje o postup do USA, ale o velmi hodnotné ceny od sponzorů soutěže Samsung a nVidia.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám