Hlavní obsah

On-line hry: Profíci z NecroRaisers opět nejlepší

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záplava turnajů u nás i v zahraničí a zbrojení na nadcházející velké akce (ESWC, CPL, WCG) způsobuje, že hráči nemají čas na nic jiného. Které týmy jsou na prvních místech ČMSP klasifikace ve hře Counter-Strike? I to se dozvíte v dnešním zpravodajství ze světa profesionálních hráčů počítačových her.

Foto: Jaroslav Blažek

Oslava MDŽ v Pilníkově.

Článek

Zprávy z domova

  • Vítězem PG LYNX BroodWar ligy se stal BaB z klanu MeGame, který ve finále zdolal hN)SveNa 3:0 na mapy. Vítěz si odnesl 4000 Kč, poražený finalista získal o 1500 Kč méně. Třetí místo nakonec vybojoval Dark_Caleb z klanu Czech Demolition Squad.
  • Ve druhém Mezihernovém ČMSP turnaji hraném ve hře Counter-Strike byli nejúspěšnější hráči profesionálního klanu NecroRaisers. Po několika nepovedených zápasech tak znovu ukázali, že jsou v našich končinách nejsilnější. Za první místo získali USB Flash disky, ostatní medailisté získali vstupenky do kina a trička.
  • V pořadí druhá kvalifikace na Národní finále Electronic Sports World Cup ve hře Counter-Strike zná dva postupující týmy. Těmi se stali Danger a Team-De (ex-nubleX) a doplnili tak předchozí vítěze nEophyte a Team Limited Edition. Další dvojice klanů vzejde z ČMSP klasifikace (zřejmě půjde o NecroRaisers a BlackTrains) a poslední dva klany ze slovenského online turnaje.
  • Nejlepším hráče ČMSP BroodWar Online turnaje se stal nEph.Destroyer. Kromě slávy a respektu protivníků získal i 40 bodů do ČMSP klasifikace. Na druhém místě se umístil CDS)Dark_Caleb, bronz bral W0nder[d-zone].
  • Sestavu CS týmu nEophyte pro české finále turnaje ESWC doplnil ex-člen t0tal, NecroRaisers a nEophyte - ace. Ace nahradí dočasně neaktivního limpa, uvidíme, jak se vytáhne proti svým bývalým spoluhráčům z klanu NecroRaisers.

Zprávy ze světa

  • Oficiálními hrami turnaje World Cyber Games pro rok 2004 jsou Counter-Strike: Condition Zero, StarCraft: BroodWar, WarCraft III: Frozen Throne, Unreal Tournament 2004, FIFA 2004, Need for Speed: Underground, Halo a Project Gotham Racing 2. Zatímco s ostatními hrami se dá víceméně souhlasit, volba CS: Condition Zero překvapila většinu progamingového světa.
  • Soutěž národů - European Nations Championship - má za sebou většinu zápasů prvního kola. Favorité turnaje v Counter-Striku Švédové si poradili s Belgií hladce 16:1, velmi vyrovnaný zápas dvou silných soupeřů turnaje ve WarCraftu III nakonec dotáhli ke zdárnému konci Dánové, když porazili Německo 3:2. Čeští reprezentanti na svůj první zápas teprve čekají, CS tým se představí proti Bulharsku, W3 proti Jugoslávii.
  • Na velké Quake3 LANparty s názvem QLAN2, která se konala ve švédském Enköpingu, byli nejúspěšnější domácí hráči. Vítězem 1on1 turnaje se stal fps-fooKi, v týmech vyhráli iCE cLIMBERS.
  • Nejlepším hráčem všech dob je podle hlasování serveru ESReality korejský hráč StarCraftu SlayerS BoxeR. Ve finále porazil CS hráče z klanu Schroet Kommando, Švéda Pottiho, zdrcujícím poměrem 70%:30% a získal tak ocenění The Greatest Player of All Time.

Žebříček ČMSP ve hře Counter-Strike

Které klany si vedly nejlépe turnajích zaštítěných Českomoravským svazem progamingu? Kdo postoupí na Národní finále ESWC bez boje? To se v dnešním díle věnovaném týmové bojovce Counter-Strike dozvíte i vy.

PořadíNázev týmuBodyZměna
1.NecroRaisers1020+80
2.NecroRaisers.CS Slovakia3750
3.nEophyte * INTEL348-60
4.BlackTrains300-160
5.BTeam140-36
6.MeGame72+48
7.Danger61+40
8.xenoGens.core560
9.LAST Game50+50
10.Team Limited Edition40+25

V žebříčku nezůstal kámen na kameni, jediní NecroRaisers ještě zvýšili svůj náskok před ostatními klany. O druhém místě pro "staré" NecroRaisers rozhodlo to, že ostatní adepti (nEophyte, BlackTrains) přišli o nějaké bodíky získané před devíti měsíci a navíc se nezúčastnili tolika turnajů, aby ztrátu nahradili.

Na třetím místě jsou nEophyte o necelých padesát bodů před BlackTrains, jejichž sešup byl opravdu prudký. Všechny tři aktivní klany (NR, nEph, BT) ale mají v záloze body za aktuální AMD CS ligu, jejíž finále (NR vs. BT) se odehraje příští pátek na PG Cyber Show. Po BTeamu na pátém místě je zástup klanů s minimálními rozdíly.

Nejlépe to z nich mají rozehráno MeGame, ti ale poměrně nedávno přišli o dva hráče základní sestavy a budou muset shánět náhradu. Druhým místem na Mezihernovém turnaji se LAST Game (3 hráči z BT, 2 z nEph) vyšvihli až na deváté místo.

Do uzávěrky postupujících na ESWC kvalifikaci zbývá ještě týden, zatím to vypadá, že dvěma klany se zajištěnou účastí budou NecroRaisers a BlackTrains, protože nEophyte se již kvalifikovali výhrou v prvním turnaji.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Chcete platit za sledování her?

V České republice i na Slovensku se rozjíždějí první herní projekty, které vyžadují po hráčích, aby svá utkání odehrávali z heren. Mají šanci na úspěch?...

Výběr článků

Načítám