Hlavní obsah

On-line hry: Počítačové hry ve školních osnovách

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již brzy u nás odstartuje projekt AMD.Cyber School, který si klade za cíl popularizaci multiplayerových her jako prostředku ke zvýšení počítačové a internetové gramotnosti. Na projektu spolupracují velké firmy nejen z herní oblasti, více se dozvíte v článku. Nechybí ani tradiční shrnutí dění ze světa profi hraní.

Foto: NetwINproduction

Juraj Hnilica vydal na podnět Lucie Bílé novou písničku a pracuje na novém CD.

Článek

Zprávy z domova

  • V neděli 14. 11. se v hudebním klubu ABATON v Praze uskuteční česká kvalifikace na mezinárodní turnaj FIWC ve hře FIFA 2005. Tři nejlepší postupují do Berlína na regionální finále, dalšími cenami pro vítěze jsou konzole Xbox či značkové sportovní oblečení.
  • V Mezihernovém ČMSP turnaji ve hře WarCraft III se tentokrát utkaly dvojice. Těch se sjelo do některé z heren sítě PG Cyber Café celkem 34,  ale vítězové se rekrutují z řad velmi známých hráčů. Pod přezdívkou Coca Cola Team si totiž turnaj zahráli act!Giacomo a stip]BuchTa, kteří v něm i zvítězili a odnesli si fotoaparáty Olympus.
  • 19. díl televizního pořadu ProGamers (můžete jej sledovat např. na Galaxii Sport) je věnován Festivalu leteckých filmů a létání vůbec. Pokud vás tedy toto téma zajímá, můžete si TV pořad stáhnout zde (190 MB).
  • Každý všední den se na rádiu Evropa 2 vysílá pořad Zuzanight, který uvádí Zuzana Belohorcová. Zhruba před 14 dny byl tento pořad věnován počítačových hrám a není divu, že příležitost o nich něco povykládat dostal člověk nadmíru povolaný, admin FIFA sekce na ProGamers a serveru FIFA.cz WEW. Pokud vás zajímá, o čem si WEW se Zuzkou povídal, můžete si tento pořad stáhnout v mp3 zde, tady najdete i nějaké fotky.
  • Nově otevřená herna AMD PGCC Palace Cinemas Olympia v Brně připravila pro své zákazníky speciální nabídku. Až do odvolání si totiž v této herně můžete v časech 13:00-14:00 a 16:00-17:00 na 30 počítačích zahrát úplně zdarma.

act!Giacomo (vlevo) a stip]BuchTa - vítězové Mezihernového ČMSP turnaje ve WarCraftu III dvojic.

Foto: www.progamers.cz

Zprávy ze světa

  • Nizozemec Vo0 vyhrál velký evropský turnaj pro pozvané hráče ve hře Painkiller. Právě tato hra se bude hrát příští rok v rámci CPL World Tour, kde půjde o peníze a věcné ceny v celkové výši 1 milión dolarů. Během celého roku se tato World Tour objeví v deseti světových městech, vyvrcholení se pak odehraje v USA.
  • V úterý 16. listopadu vyjde zřejmě nejočekávanější hra tohoto roku - Half-Life 2. Vydání je synchronizováno po celém světě, u nás je naplánováno na 9:00. Do vývoje hry investovala společnost Vivendi více než 40 miliónů dolarů, recenze v časopisech hru vychvalují do nebes.
  • I další hojně očekávaná hra vyjde již brzy. Online RPG World of WarCraft má stanoveno datum vydání na 23. listopadu, bohužel je toto datum zatím potvrzeno pouze pro Severní Ameriku a Austrálii. Za hraní WoW se budou platit měsíční poplatky, předběžné odhady se pohybují kolem 15 dolarů (cca 350 Kč).
  • Vítězství na CPL kvalifikaci v Turecku vybojoval německý CS klan mousesports, který ve finále porazil domácí borce z Teamu Quash jasně 16:2. Doplnil tak své německé kolegy z SK Gaming mezi evropskými kvalifikanty, další kvalifikace v Srbsku byla bohužel zrušena organizátorem světové CPL.

Obrázek ze hry Half-Life 2.

Foto: www.half-life2.com

AMD.Cyber School

Je zábavně vzdělávací projekt čtyř velkých partnerů - společností Microsoft, AMD, Electronic Arts a ProGamers. AMD.Cyber School vzešla ze společné myšlenky těchto společností za účelem minimalizace destruktivních dopadů počítačových her a využití těch pozitivních, rozvíjejících logické uvažování, postřeh, improvizaci a v neposlední řadě také budujících nenásilný a přirozený vztah k výpočetní technice.

AMD.Cyber School si klade za cíl detabuizování počítačových her. Vzdělávací projekt staví na zkušenosti svých zakladatelů a výběrem vhodných her, které motivují mozek hráče k aktivitě, a pod odborným dohledem lze čas strávený hraním využít pro rozvoj schopností dítěte. AMD.Cyber School aplikuje využití pozitivních prvků počítačových her při aktivní výuce na základních školách. Jako součást programu jsou pečlivě vybrány počítačové hry logické, strategické a sportovní. Akční hry a programy podporující násilí jsou z projektu vyloučeny.

Obrázek ze hry FIFA, která je jednou z výukových her projektu AMD.Cyber School.

Foto: www.ea.com

V první sezóně, tedy ve školním roce 2004/2005, je do projektu zapojeno celkem 500 školních zařízení v Praze, Brně a dalších 5 městech. V dalším roce se předpokládá rozšíření projektu AMD.Cyber School do dalších škol. Místem konání bude Palace Cinemas Slovanský dům (PCSD) s 300místným kinosálem vybaveným unikátním projektorem a klubem hráčů počítačových her.

První díl AMD.Cyber School se uskuteční 9. prosince v Praze, pokud máte zájem o zapojení vaší základní/střední školy, informujte se na cyber@progamers.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Vyberte si hostesky na finále MČR

Kvapem se blíží finále Mistrovství České republiky v počítačových hrách, které se uskuteční v rámci veletrhu Invex ve dnech 11.-15. října v Brně. Finišuje...

Výběr článků

Načítám