Hlavní obsah

On-line hry: Nejlepší hráč světa fyzicky napadl svého soupeře

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo před zraky nabitého kina překonal nervozitu a bude reprezentovat Českou republiku ve Francii na turnaji Electronic Sports World Cup? Jak si špičkoví hráči elektronických sportů vybíjejí svou zlost? Nejen to se dozvíte v pravidelném magazínu ze světa hraní počítačových her.

Foto: Stanislava Dvořáková

Parní lokomotiva vlaku PERNER při zastávce v Ústí nad Orlicí byla obléhána zájemci ze všech stran.

Článek

Zprávy z domova

  • Vítězem české ESWC kvalifikace ve hře WarCraft III se stal Giacomo z klanu nEophyte. Před diváky v kině Village Cinemas Anděl si poradil s NR.Hum4nicem v poměru 3:0 a jednoznačně postoupil na mezinárodní finále do Francie.
  • Spolu s Giacomem odcestuje do Francie i vítěz kvalifikace ve hře Pro Evolution Soccer 3, která se konala v herně PG Cyber Café Anděl. Ačkoliv tato hra není u nás tak populární jako ve světě, přesto předvedli finalisté kvalitní hru - po dramatické bitvě postoupil v prodloužení hráč Tregi, který rovněž změří síly se světovou špičkou.
  • Velký turnaj pro komunitu kolem hry Enemy Territory připravuje tým AllianCZe ve spolupráci s firmou AMD. Online turnaj se uskuteční ve dnech 19.-20. června a je určen pro šestičlenná družstva. Pro vítězný tým připraveno šest procesorů AMD64 3000+. Více informací o akci najdete na těchto stránkách, předpokládá se účast nejlepších klanů z České republiky i Slovenska.
  • Multiherní klan nEophyte přichází o jednu ze svých sekcí. Day of Defeat sekce po třech měsících působení u nEph poznala, že ti mají své priority jinde a kompletně přechází pod polský multiklan Fear Factory. nEophytům nicméně zůstávají ještě sekce CS, W3, BW a ET.
  • Nejlepším v Mezihernovém ČMSP turnaji ve hře WarCraft III se stal hráč klanu BTeam - zEro, který si ve velkém finále poradil se suverénem české W3 scény nEph.Giacomem. zEro tak získal mobilní telefon Nokia 3330, navíc Giacomo prohrál na domácí scéně poprvé po pěti měsících.

Zprávy ze světa

  • Švédský hráč Emil "HeatoN" Christensen z klanu Schroet Kommando, jeden z nejlepších Counter-Strike hráčů všech dob, ukázal na LAN party ve Stockholmu svou temnou tvář. HeatoN, který rozhodně není žádný střízlík, si totiž vyšlápl na dalšího hráče CSka kvůli jeho komentářům na internetu. Poškozený skončil v nemocnici se sedmi stehy na obličeji, HeatoN byl z akce vyloučen.
  • Korejský progamer SlayerS Boxer, který před nedávnem podepsal špičkovou smlouvu zaručující mu příjem 200 000 dolarů ročně, se objevil i v prestižních novinách Wall Street Journal. Článek věnovaný profesionálním hráčům počítačových her informuje o jejich možných příjmech a upozorňuje, že právě toto je jedna z nejrychleji se rozvíjejích forem zábavy.
  • Dlouho očekávaná hra Doom 3: The Legacy, na kterou hráči čekali téměř celé desetiletí, se 14. června dostane na pulty obchodů. První z velkých projektů naplánovaný na toto léto tak má pevné datum vydání, uvidíme, jak odpoví Half-Life 2, do něhož vydavatel investoval již 40 miliónů dolarů.
  • Pořadatelé světových turnajů CPL a ESWC se dohodli na spolupráci. Dva ze čtyř velkých hráčů na progamingové scéně (další jsou WCG a CXG) zatím naplánovali společnou francouzskou kvalifikaci, jejíž vítězové pojedou do Francie i do USA, jestli je to první krok k domluvě, uvidíme později.

Žebříček ČMSP ve hře StarCraft: BroodWar

Poslední větší akcí ve strategické hře StarCraft: BroodWar byla slovenská LAN party Slovanet GoDSL Cup, nad níž převzal záštitu Českomoravský svaz progamingu. Jak se tato akce projevila na hodnocení ČMSP? Kdo je nejlepším hráčem v ČR?

PořadíPřezdívkaJméno a příjmeníBodyZměna
1.Bab[MG]Marek Šťastný288.8-18.0
2.nEph.DestroyerMarek Hradil256.4+8.0
3.CDS)GantriorTomáš Pánik202.0-23.0
4.CDS)BlooderAdam Kroupa179.4-12.0
5.ComonMichal Marek170.6+61.0
6.EnErGyDavid Raszka154.0-19.0
7.CDS)Dark_CalebDavid Kučera140.0+31.0
8.SveNMartin Buš106.6+9.0
9.CDS)CrowJakub Sedláček101.8+5.0
10.VanDamJiří Nývlt76.8-19.0

Nejlepším hráčem České republiky a Slovenska podle pořadí ČMSP je BaB z multiklanu MeGame. BaB v poslední době zazářil na Mezihernovém turnaji či v LYNX PG BroodWar lize a jeho umístění rozhodně není náhodné. "Až" na druhém místě vidíme nEph.Destroyera, který dlouhou dobu okupoval pozici zlatou. V poslední době se ale Destroyer věnuje i jiným věcem než StarCraftu, nemá tudíž tolik času na LANky a v pořadí padá níž. Na bronzovém stupínku se umístil pro tento měsíc CDS)Gantrior, nejlepší z mnoha kvalitních hráčů klanu Czech Demolition Squad. Právě Gantrior byl nejlepší na velkém rýmařovském turnaji a body získané zde mu zatím stačí na třetí místo.

V nižších patrech TOP 10 se umístili další tři hráči klanu CDS, spolu s nimi i SveN a VanDam z nEophyte. Nejlepším ze slovenských hráčů v žebříčku je Comon na pátém místě, když mu k posunu na tuto pozici pomohlo vítězství v již zmiňovaném turnaji Slovanet Cup.

Zajímavostí v minulém týdnu byl exhibiční souboj nEph.Destroyera a CDS)Bloodera (druhého hráče se čtvrtým) v rámci PG Cyber Show. Před zraky diváků byl o něco lepší Destroyer a vítězstvím 2:1 na mapy potvrdil papírové předpoklady.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Největší herna v ČR otevírá

Dnešní den je svátkem všech hráčů počítačových her na profesionální úrovni. Právě dnes totiž otevírá největší herna v České republice, která čítá rovných 50...

Výběr článků

Načítám