Hlavní obsah

On-line hry: Francouzi vyhráli již druhý turnaj v řadě

Novinky, Jakub Trulík

Boom změn nekončí. Pokud jsme byli minulý týden doslova zaplaveni zprávami o nových týmech, tento se už v nich rovnou topíme. Z domácí scény můžeme zmínit například kvalitní Czech it out! či čerstvou sekci CONFIS, potěší také návrat Warcraft 3 sestavy MYM. V hlavní části článku se detailněji podíváme na průběh belgické akce Frag-O-Matic.

Článek

Novinky z domova

  • Jak se očekávalo, čerství odpadlíci z klubu Reason Gaming WT a sneix se rozhodli složit svůj tým. A ani zbylá jména nových Czech it out! nemají o moc lehčí váhu. Prvním příchozím se stal STR, který si během své bohaté kariéry zahrál za eSuba.HAL3000 či rovněž Reason Gaming. Základní sestavu doplní zkušené duo Ice_ a DukE, jež se pyšní například titulem posledních mistrů Evropy. V roli náhradníka bude působit francouzský reprezentant flex0r, který teprve nedávno opustil řady špičkových RedLine.
  • Představením Czech it out! ale novinky z české Counter-Strike: Source scény nekončí. Návrat ohlásili také legendární TexmexBar, jež se díky velmi přátelskému chování a skvělým výsledkům pyšní nebývalé oblibě u fanoušků. V čele klanu samozřejmě stojí Texmex, jenž si za své parťáky opět zvolil pětku unzo, Hops, tempest, mbr a Wolf.
  • Slovenský klub DEFEATERS se po angažování DotA sekce pustil znovu i do vod Call of Duty 4. I zde opět vsadil spíše na mladé a talentované hráče, do jeho hledáčku totiž padla ambiciózní sestava TeamGhost. Slovo dalo slovo a piqe, sajmon, mausen, butterZ a anthrax se od nynějška můžou honosit tagem DFS.
  • Překvapující zprávu vyslala do světa dosud nepříliš známá česká organizace CONFIS, když se dohodla na spolupráci s bývalým francouzským Counter-Strike 1.6 celkem dRu. O týmu, jenž vyhrál domácí WCG kvalifikaci a na velkém finále následně skončil na děleném 9. místě, nebylo dlouho slyšet. To se nyní mění. Jména loduN, Diodel, RevZ, Dr.Crow, moderatioN minulý týden vybojovala bronz na EPS French Final a krátce na to se představila jako přírůstek CONFIS.

:. Čeští CONFIS se pyšní pořádným úlovkem. Během týdne zveřejnili spolupráci s francouzskými dRu, kteří by i díky nim chtěli v blízké době navázat na své poslední úspěchy.

Novinky ze světa

  • K velkým změnám došlo u britských Reason Gaming, jejichž Call of Duty 4 tým přivítal hned tři nové tváře. Po boku ostříleného kAMMYze s Lightersem budou od nynějška stát neméně zkušení D1ablo, Zenith a revoltz, kteří se představili například v klubech ATS, MYM či Dignitas.
  • V polském Counter-Strike 1.6 vše nyní vypadá přesně tak, jak tomu bylo před Vánoci. Poté, co se kubeN po krátké odmlce vrátil k Meet Your Makers, došlo i ke comebacku pionase do Frag eXecutors, tamějšího klubu číslo dvě. V řadách bude stejně jako kdysi hrávat společně s FXBEnem, dOkem, pitekem a tjb.
  • Malou kosmetickou úpravou prošel Counter-Strike: Source kádr nizozemských LowLandLions. Kvůli cestě do Austrálie musí na delší čas odložit dres LLL tahoun Blaze, jehož místo by měl vedle AirRaida, xertiona, propha a darkyho zaplnit ylSs. Ten si už se stejnými hráči zahrál ve fnatic těsně před draftem do CGS.
  • Fanouškům strategie Warcraft 3 spadl kámen ze srdce, když skandinávská organizace Meet Your Makers vydala zprávu, v níž potvrdila návrat svého týmu, v jehož čele stejně jako před rozpuštěním stojí legendární Grubby. Ten si za své spoluhráče vybral skvělého Rusa Happyho a nadějného Dána Ciaru. Tím by ale MYM neměnili skončit, dále se spekuluje, že by se sestava mohla rozrůst o Francouze ToDa či Ukrajince HoTa. Vyloučen není ani návrat Korejce Moona, jenž ale spíše skončí u WeMade FOX.

:. Dlouho se fanoušci obávali, že jejich oblíbený ork ukončí svou kariéru. Nyní je ovšem zpátky ve svém předešlém týmu, a to rovnou jako kapitán celého nového celku.

VeryGames po ICY-BOX bodovali i na FOM

Není tomu tak dlouho, co se uskutečnil dosud největší Counter-Strike: Source offline turnaj a hned je tu další. Po berlínském ICY-BOX přišla tento víkend na řadu akce s názvem Frag-O-Matic, kterou hostilo belgické městečko Wieze. Do bojů o 2 000 eur v hotovosti se z předních světových týmů zapojili LowLandLions, Team Coolermaster a VeryGames.

:. Team Coolermaster se po svém vzniku představil na první větší akci. Po počátečních rozpačitých výsledcích ukázal, že se s ním do budoucna musí počítat.

Základní skupiny nebyly pro diváky nikterak záživné, na F-O-M se totiž celkem představilo 40 celků, z nichž převážnou většinu tvořily místní neznámé klany. Podle toho vypadaly i výsledky samotných zápasů. Hladký postup do vyřazovací fáze samozřejmě neunikl ani jednomu z hlavních adeptů.

Chléb se začal lámat až v semifinále vyšší části pavouka, kde na sebe narazili LowLandLions s novými Team Coolermaster a VeryGames s nizozemskými kaos. Skóre obou zápasů bylo shodné. Jak LLL, tak i VG si se svými protivníky poradili 16:5.

:. Nizozemci z LLL na F-O-M opět dosáhli až na stupně vítězů. Soutěž byla zároveň krásnou rozlučkou s Blazem, jenž odjíždí za prací do Austrálie.

Následné finále bylo vlastně prvním pořadným kláním této soutěže. A už od první chvíle se neslo v tak napínavém duchu, že se mu podařilo úspěšně zahnat předešlou nudu. Jeho konec nastal až v prodloužení, v němž byli o fous úspěšnější Francouzi z VeryGames.

Ve finále opravné části playoff proti sobě stanuly kluby LLL společně s TCM, kteří si cestu úspěšně proklestili přes konkurenční kaos a duel to byl velmi zajímavý. Opět vyústil až v prodloužení, které si už ovšem Nizozemci nenechali utéct a mohli se tak těšit na odvetný zápas s VG.

:. Francouzští VeryGames zažívají skvělé časy. Už po skončení ICY-BOX se o nich hovořilo jako o novém týmu číslo jedna, nyní toto tvrzení podtrhli.

Jenže jejich radost netrvala příliš dlouho. VeryGames nastoupili do Grand finále ve velmi rázné formě, neponechali nic náhodě a celý turnaj uzavřeli přesvědčivým skórem 16:6.

V odbobí posledních šesti měsíců se po Lan79 a ICY-BOX jedná už o třetí vítězný turnaj v podání tohoto slibného týmu. Stříbro si tedy odvezli nizozemští LLL, bronz patří TCM a čtvrtou pozici obsadili dosud neznámí kaos.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Defeaters znovu neporažení

Báječně vkročili naši zástupci do nového ročníku ClanBase NationsCupu. Po neúspěchu CS 1.6 výběru, který se do soutěže ani nekvalifikoval, přišly první dobré...

Výběr článků

Načítám