Hlavní obsah

On-line hry: F.E.A.R. - střílečka s příchutí hororu

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešním díle seriálu ze světa online hraní se podíváme na zoubek nové 3D střílečce F.E.A.R., jejíž multiplayerové demo vyšlo ve čtvrtek. Chytne se tato hra v progamingu podobně jako Quake anebo časem upadne v zapomnění? Uvidíme, mezitím si ale můžete přečíst, kdo se letos probojovat na finále MČR na Invexu.

Článek

Zprávy z domova

  • V šestém mezihernovém turnaji ve hře Warcraft III se bojovalo o poslední bodíky do hodnocení klasifikace ČMSP pro postup na finále Mistrovství ČR - InvexCup. Na hráče bojující na pomezí kvalifikace nicméně nebral žádný ohled ACT-Giacomo a zvítězil, druhé místo si zajistil SkyR)Bonecracker.
  • Domácí kvalifikace turnaje World Cyber Games je v plném proudu, ve hře Starcraft: Broodwar se uskutečnily již dva kvalifikační turnaje. V nich zvítězili bio.Nihil a CDS)BaB, ve finále se představí např. i druhý hráč ČR nEph.Destroyer.
  • ProGamers oznámili, o co se bude hrát na finále MČR v počítačových hrách - InvexCupu. Ve dvou hrách (Counter-Strike a Warcraft III) si hráči zahrají celkem o 300 000 Kč, vítězové obdrží poukaz u firmy LEVI Int., kde si budou moci vybrat počítačové komponenty.
  • O víkendu se uskutečnil i mezihernový turnaj v Counter-Striku, kde se představilo 40 týmů. Jednoznačně nejlepší byli SkyRiders, když žádnému soupeři nepovolili více než 5 bodů (při systému MR15), stříbro z minulého turnaje obhájili hráči týmu Candid.

Takhle to loni vypadalo na InvexCupu, kolik diváků se přijde podívat letos?

Zdroj: www.progamers.cz

Zprávy ze světa

  • Ve švédském Stockholmu se uskutečnila evropská kvalifikace do korejské LAN ligy WEG. Vzhledem k tomu, že v Koreji půjde o 140 000 dolarů, účast byla velmi solidní. Nejlepší formu prezentovali finský CS tým Wings a bulharský hráč DiDi8, uvidíme, jak jim to půjde v Soulu.
  • Ve Švédsku ještě zůstaneme, právě tam se totiž odehraje LAN turnaj DreamHack, kde se loni směstnalo více než 5000 hráčů. Letos pořadatelé pochopitelně uvažují o překonání této cifry, účastnický poplatek činí cca 2000 Kč.
  • Patch na hru Warcraft III s označením 1.19 se na discích ohřál pouze chvilku a už jej následuje nový patch 1.20. Ten odstraňuje některé chyby, které přinesla verze 1.19, a upravuje 3 mapky, jinak ale nic moc nového nepřináší.
  • Velké změny přichystali pro své fanoušky v norském Counter-Strike týmu Catch-Gamer. Druhý klan minulé sezóny WEG se v poslední době docela trápil, vše se snad vyřeší odchodem jednoho z hráčů DaYe. Místo něj přichází ex-člen eoL a NoA - Naikon, tomu se už studijní přestávka zřejmě zdála příliš dlouhá.

V téhle sestavě (ShaGuar, method, Element, XeqtR, Naikon) triumfovali NoA v 1. sezóně WEG, jak se jim povede letos?

Zdroj: www.gotfrag.com

F.E.A.R. - chytí se i multiplayer?

Rok 2005 nebyl pro příznivce klasických stříleček příliš výživný. Tvůrci nejočekávanějších titulů (Quake4, STALKER) odkládají datum vydání hry až na prosinec resp. rok 2006, a tak nyní přišel čas pro F.E.A.R. neboli First Encounter Assault Recon.

F.E.A.R. má na svědomí tým Monolith, tvůrci No One Lives Forever anebo Aliens vs. Predator 2, a tak nikoho nepřekvapí, že i tady dostanete do svých rukou ostře nabitou zbraň a vaším cílem je vymazat z povrchu jednotlivých levelů vše, co se hýbe. Navíc se autoři zřejmě nechali inspirovat v japonských hororových filmech, a tak celou hrou prostupuje neurčitý strach proložený nějakou tou šíleností.

Na výběr máte tradiční zbraně - pistole, brokovnice, raketomety a spol., méně tradiční je zařazení bullet-timu (tedy zpomalení času ostatním) i do multiplayeru. Ale jako vždy, něco za něco - nositel speciálního artefaktu, který tuto výhodu umožňuje, je vidět přes zdi. Jinak je vše při starém - hrát můžete deathmatch nebo capture the flag, s týmem anebo bez něj.

Hardwarové nároky jsou značné a minimální konfigurace na plynulé hraní opravdu nestačí. Jestliže si chcete hru vychutnat, asi bude potřeba upgrade, ostatně posuďte sami.

Doporučená konfigurace PC:

Doporučená konfigurace PC:- procesor 3 GHz

Doporučená konfigurace PC:- procesor 3 GHz- 1024 MB RAM

- grafická karta s podporou DX9 a 256 MB RAM

Multiplayerové demo má 451 MB a zahrajete si v něm jednu mapu TDM a jednu CTF - stahovat můžete např. zde.

Účastníci finále MČR v PC hrách jsou známi

Během celého roku se na herních serverech i na LAN akcích hráči zapojují do seriálu Mistrovství České republiky v počítačových hrách. Za svá umístění získávají kromě výher i body do klasifikace ČMSP a jednou ročně se ti nejlepší sjedou do Brna na Invex-Digitex, aby si zahráli na finále MČR. Právě ke dnešnímu datu se z ČMSP pořadí určí ti nejlepší, kterým se letos podařilo na InvexCup probojovat.

Celkem se na Invexu představí hráči v 10 hrách (Counter-Strike, Warcraft III, Starcraft: Broodwar, Quake3, Vietcong, Call of Duty, FIFA, NHL, Unreal Tournament 2004 a Enemy Territory), kromě prestižních titulů Mistr ČR půjde i o výhry v hodnotě 300 000 Kč. U her 1. kategorie (CS, W3) postupuje na Invex 16 nejlepších z klasifikace, u ostatních pak 8 hráčů/týmů. Podívejte se, kdo je na tom v žebříčku nejlépe a bude mít tedy nejvýhodnější pozici.

Pořadí ČMSP v Counter-Striku:

Pořadí ČMSP v Counter-Striku:1. SkyRiders

Pořadí ČMSP v Counter-Striku:1. SkyRiders2. NecroRaisers.pgcc

3. Candid

Pořadí ČMSP ve Warcraftu III:

Pořadí ČMSP ve Warcraftu III:1. ACT-Giacomo

Pořadí ČMSP ve Warcraftu III:1. ACT-Giacomo2. it-Hum4nic

3. SkyR)Bonecracker

Pořadí ČMSP ve Starcraft: Broodwaru:

Pořadí ČMSP ve Starcraft: Broodwaru:1. CDS)Dark_Caleb

Pořadí ČMSP ve Starcraft: Broodwaru:1. CDS)Dark_Caleb2. nEph.Destroyer

3. CDS)Crow

Další pořadí nejen v těchto hrách najdete na stránkách Českomoravského svazu progamingu.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Auta pro pravé závodníky

V dnešním článku o online hrách se kromě tradičních informací z domácího i zahraničního progamingu dozvíte něco o realistických autech Live for Speed....

On-line hry: Chcete trénovat reprezentaci?

Zajímáte se o profesionální hraní a rádi vedete lidi? Pak můžete zkusit štěstí v konkurzu na kapitány českých reprezentací v šesti významných hrách. Pokud...

Výběr článků

Načítám