Hlavní obsah

On-line hry: ESWC 2005 - první podrobnosti

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulém roce se turnaj Electronic Sports World Cup ve Francii stal jedním z nejlépe hodnocených turnajů historie. Hráči i sponzoři byli spokojeni, nechyběli ani reprezentanti České republiky ve hrách Counter-Strike, Warcraft III a Pro Evolution Soccer 3. Podrobnosti o letošním ročníku se dozvíte v článku.

Foto: Martin Peterka
Článek

Zprávy z domova

  • Vítězem druhého letošního mezihernového ČMSP turnaje ve hře Counter-Strike se stali SkyRiders, když si ve finále dokázali poradit s mixtýmem Mo Cuisble. SkyRiders získali za své úsilí pět myší Logitech MX510, poražení finalisté pak obdrželi originální hry od EA.
  • Zajímavou novinkou pro majitele či provozovatele heren je možnost provozovat další hry komerčně v hernách. Jde o hry, které distribuje společnost SevenM, jejich kompletní seznam najdete zde. Zřejmě nejvíce využívanou bude hra Unreal Tournament 2004, kterou doposud v hernách legálně provozovat nešlo.
  • Připravovaný turnaj RýmařovSpring 2k5, na němž se sejdou příznivci strategických her Starcraft: Broodwar a Warcraft III, již má v provozu web. Registrovat do turnaje se můžete zde, samotný turnaj se uskuteční v termínu 8.-10. dubna.
  • Česká reprezentace ve středu odcestovala na CeBIT, kde se zúčastní Samsung Euro Championshipu 2005 ve hrách Counter-Strike, Warcraft III, Starcraft: Broodwar, Need for Speed, UT2004 a FIFA2005. Zápasy turnaje se hrají dnes a zítra, výsledky se dozvíte příští týden.

Samsung Euro Championship 2005 v Hannoveru.

Foto: www.e-sports.cz

Zprávy ze světa

  • Po několikaletých přípravách a natáčení konečně letos přijde do kin film s názvem DOOM na motivy populární počítačové hry. Záporáka si zahrál The Rock, velké efekty jsou zaručeny, ale jestli se film bude držet herní předlohy, uvidíme až na plátně.
  • Ruský W3 hráč Andrey "Deadman" Sobolev se po delším působení v Teamu64 přidal ke klanu SK Gaming. Uvidíme, jestli se SK s jeho příchodem vzpamatují ze současných mizerných výkonů, talent na to tenhle šestnáctiletý ruský mladík rozhodně má.
  • Součástí CPL World Tour ve Španělsku v termínu 28. dubna - 1. května bude i dívčí CS turnaj o 10 000 USD + hardware. Organizátoři se rozhodli pozvat 16 nejlepších světových ženských klanů, jejich kompletní seznam najdete zde.

Informace o ESWC 2005

Stejně jako loni se ESWC v roce 2005 uskuteční ve Francii, na webu organizátorů je jako místo konání velkého finále uvedena Paříž, datum je stanoveno na 6.-10. července. Datum se kříží s americkým CPL, což je škoda pro hráče i fanoušky.

Hlavní turnaje:

  • Counter-Strike (5vs5, celkem o 120 000 USD)
  • Warcraft III (1vs1, 40 000 USD)
  • Pro Evolution Soccer 4 (1vs1, 40 000 USD)

Doprovodné turnaje:

  • CS dívky (5vs5, 30 000 USD)
  • Quake3 (1vs1, 12 000 USD)
  • Unreal Tournament 2004 (1vs1, 12 000 USD)
  • Gran Turismo 4 (1vs1, 12 000 USD)

Švédský dívčí CS tým Seules, který bude letos znovu patřit mezi favority.

Foto: www.progamers.cz

I tentokrát záleží na finančních možnostech každého lokálního organizátora, kolik hráčů (týmů) do Francie vyšle, a proto mezi soutěžícími najdeme 3 reprezentanty Libanonu ve W3, ale jen jednoho Švéda v téže hře. Doprovodné turnaje jsou určeny pro pozvané týmy/hráče, o pozvánkách rozhodují francouzští organizátoři.

Česká kvalifikace na ESWC 2005

Stejně jako loni se pořádání ESWC kvalifikace v České republice a na Slovensku ujme společnost ProGamers a stejně jako loni bude kvalifikace společná, tedy do Francie pojedou týmy (hráči) na prvních místech (a i 2. z W3) bez ohledu na to, zda mají národnost českou či slovenskou.

Hry zastoupené v české a slovenské ESWC kvalifikaci:

  • Counter-Strike (postupuje 1 tým)
  • Warcraft III (postupují 2 hráči)
  • Pro Evolution Soccer 4 (postupuje 1 hráč)

Vítěz loňské domácí kvalifikace na turnaje ESWC ve hře Warcraft III - act!Giacomo.

Foto: www.progamers.cz

Vzhledem k posunu data velkého domácího turnaje AMD.PG Challenge 2005 na 23.-26. června se přímo vybízí uskutečnění finále CZ/SK kvalifikace na PGCH. Podrobné informace týkající se česko-slovenské ESWC kvalifikace budou zveřejněny v nejbližší době, vy již můžete začít trénovat. Oficiální stránky ESWC najdete na adrese www.esworldcup.com, stránky česko-slovenské kvalifikace se připravují.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: 2 měsíce hraní v Koreji za milión

V dnešním článku ze světa profesionálních hráčů počítačových her se kromě tradičních aktualit z domova i ciziny podíváme na korejskou ligu World E-Sport Games,...

Výběr článků

Načítám